Oulaisille lisää näkyvyyttä

Oulaisiin, kantatie 86:n varrelle ilmestyi pari viikkoa sitten kaksi suurta mainostaulua.

 

Suuret mainostaulut ovat arkipäivää suurten kaupunkikeskusten ympärillä. Nyt myös Oulaisissa on paikallisilla yrityksillä mahdollisuus mainostaa omaa toimintaansa kahdessa mainostaulussa, jotka on sijoitettu kantatie 86:n viereen niin etelän kuin pohjoisen suunnasta tuleville autoilijoille.
Ja kun mainostauluhankkeen takana on oulaistelainen pitkän linjan yrittäjä Jorma Kortesoja yhdessä yhtiökumppaninsa Petri Penttilän kanssa, ei kyse voi olla mistään minimaalisesta tapauksesta.
”Nämä ovat Pohjois-Pohjanmaan suurimmat mainostaulut. Nämä ovat tauluina ykkösluokkaa koko maailmassa. Oulainen nousi näiden kautta aivan uudelle levelille näkyvyydessä”, hehkuttaa Jorma Kortesoja.
Kortesojan mukaan koolla on väliä tässä tapauksessa, sillä mitä suurempi taulun koko on, sitä terävämpi on sen kuva. Taulujen komponentit on valmistettu Kiinassa ja laitteiden kasaus on suoritettu Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa.

Mainostauluja hallinnoimaan on perustettu oma yhtiönsä, ISM Media, johon kuuluu Kortesojan ja Penttilän lisäksi muutamia muita osakkaita.
Jorma Kortesoja kertoo, että häntä on houkuteltu valomainoksien pariin jo pitkän aikaa. Viimeisen niitin myönteisen päätöksen syntymiselle löi Oulaisten kaupungin elinkeino ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari, joka otti Kortesojaan yhteyttä mainostaulun saamiseksi kaupunkiin.
”Valomainosasiaa on pyöritelty kaupungissa ainakin viimeiset 15 vuotta ja aina se on kaatunut johonkin. Päätimme Petrin kanssa, että lähdemme yhtiöön, jos siitä tulee oulaistelainen. Ja niin tapahtui”.
Valotauluprojektissa on kyse noin vajaan miljoonan euron investoinnista. Jorma Kortesojan mukaan Oulaisiin pystytety taulut käsittävät summasta vasta noin 20 prosenttia, joten paljon muutakin on Kortesojan poppoolla tarkoitus tehdä mainonnan suhteen Suomessa.
”Tarkoituksena on pystyttää taulut kaikile valtaväylille ja matkailukeskuksiin”, Kortesoja sanoo.

Vaikka monissa yrityksissä eletään näinä päivinä rahapussin nyörit tiukalla, yllätti Jorma Kortesojan se, kuinka positiivisesti alueen yrittäjät ottivat valomainokset vastaan. Halvimmillaan oman mainoksen voi saada isolle screenille muutamalla sataselle. Silloin puhutaan noin 500-1000 näyttökerrasta.
”Tämä sopii kaikenkokoisille yrityksille. Kysyntä on jo yllättänyt, vaikka olemme vasta ajaneet laitteita sisään”, Kortesoja hymyilee.
Mainostaulut eivät palvele ainoastaan kuluttamista. Niistä ohikulkija voi saada ajantasaisen tiedon paikkakunnan säätilasta. Ja jos joku miettii, loistavatko jättitaulut valoa myös yöaikaan, on vastaus, että eivät loista.
”Taulut sammuvat keskiyöllä ja alkavat pyöriä taas aamulla 5-6 aikaan”.

Takaisin Jutut -sivulle