Oulaisissa mahdollista metsästää nyt myös valkohäntäpeuraa ja peltopyytä

Oulaisten metsästysseuran kesäkokous päätti lisätä jäsenten metsästysmahdollisuuksia lisäämällä saaliseläimiksi valkohäntäpeuran ja peltopyyn. Myös vieraslupien hinnasto sovittiin selkeämmäksi. Metsästysajat ovat valtakunnalliset. Riekko on rauhoitettu. Seuran maat on koirakokeiden vuoksi rauhoitettu perjantina 24.9. ja torstaina 21.10. Riistan joulurauha on 24.-25.12.2022. Rauhoitusalueena on pääosin entiset ja käyvät ilmi seuran nettisivuilta.

Kokousväkeä puhutti alkava pyyntikausi ja alueemme pedot – susi, ilves ja ahma. Luonnossa on nähty paljon oravia, rusakkoja ja metsäjäniksiä. Myös metsäkanalintukanta näyttää riistakolmiolaskentojen perusteella hyvälle kolmatta vuotta peräkkäin.  

Saaliskiintiönä on teerellä 5 kappaletta, metso/koppelo 1 kappale, peltopyy 2 kappale ja kauris yhteensä 20 kappaletta. Vieraslupia myydään kaudeksi sorsastukseen, kyyhkyn pyyntiin tai jänispyyntiin 50 euroa/kausi. Vuorokauden vieraslupien hinta 10 euroa/vrk koskien vesilintuja, kyyhkyä, jänistä, teertä ja kaurista. Tarkemmat ohjeet löytyvät seuran nettisivulta oums.fi

Koirakokeista ja maastolainauksista ilmoitetaan seuran nettisivuilla ja Oms koemaastot-WhatsApp-ryhmässä. Koe- ja näyttelytulos ja tuomarikilpailun ansiot ilmoitetaan kenneljaoston vetäjälle 8.1.2023 mennessä. Samoin riistanhoitokilpailun koonti ilmoitetaan sihteerille 8.1.2023 mennessä.

Metsästysseura toivoo jäsenten käyttävän OmaRiista sovellusta ja merkitsevän sinne saaliit ja merkittävät riistahavainnot seuran jäsenenä. Menettelyohje löytyy seuran nettisivulta.

Takaisin Jutut -sivulle