Oulaistelainen Energent Oy myy liiketoimintansa – uudesta yrityksestä tulee Suomen johtava ilmastointilaitteiden valmistaja

Hollolassa toimiva KAIR- ja Pilpit -ilmanvaihtokoneista tunnettu Oy Pamon Ab on ostanut Oulaisissa toimivan Energent Oy liiketoiminnan perjantaina. Energentin tuotteiden valmistus, tuotekehitys ja myynti sijaitsevat Oulaisissa ja yhtiö toimii pääasiassa Suomen markkinoilla. Energentin tuotteet tunnetaan myös Rtek-tuotemerkistään.

Oy Pamon Ab on osa Volution Group plc -onsernia, joka on johtava ilmanvaihtotuotteiden valmistaja ja toimittaja Britanniassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa sekä Uudessa Seelannissa.
Yhtiön mukaan Suomi ja Pohjoismaat ovat maailman ilmastoiduimpia maita. Pohjoismaat ovat ylivoimaisia edelläkävijöitä lämmöntalteenotolla varustetuissa ilmastointikoneissa. Kolme vuotta sitten yhdistyneiden eurooppalaisten standardien myötä ilmastointikonemarkkina on entistä globaalimpi.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Oy Pamon Ab:n ja Volution Groupin lämmöntalteenottokoneiden markkinaa.
Energentin Oulaisten tehtaan liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa ja se työllistää 22 henkilöä. Pamon kertoo tiedotteessaan, että liiketoimintakaupallaan se kasvaa ilmastointikoneiden johtavaksi valmistajaksi Suomessa.
”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän hankintaan, mikä vahvistaa läsnäoloamme suomalaisilla markkinoilla ja laajentaa tuotevalikoimaamme muilla pohjoismaisilla ja eurooppalaisilla markkinoilla Energentin kehittämillä tuotteilla”, kertoo Volution Nordicsin toimitusjohtaja Andreas Löfstrand.
”Hankinta vahvistaa Oy Pamon Ab lämmöntalteenottokoneiden liiketoimintaa entisestään. Olen erittäin innostunut niistä mahdollisuuksista, jotka tämä toteutunut liiketoimintakauppa tuo. Olemme molemmat tehneet vuosikymmeniä töitä ilmanvaihtokoneiden ja paremman sisäilman puolesta ja nyt kaksi saman mission omaavaa yritystä yhdistää voimansa. Odotan innolla tulevaisuutta laajempana alan toimijana ja yrityksen kasvumahdollisuuksia uusien asiakkaiden, tuotteiden ja ihmisten sekä synergiaetujen avulla”, sanoo Oy Pamon Ab: n toimitusjohtaja Tatu Hartikainen.

Takaisin Jutut -sivulle