Oulaistelaisen Roni Sikkilän kavennus laiha lohtu – JHT U16 taipui hopealle hurjan taistelun jälkeen

Hopeamitali on hieno saavutus hyvin menneen kauden jälkeen. Kuva: Hannu Tilus

Lauantaina 6.4. käytiin U16 ikäryhmän suomen toiseksi korkeimman sarjatason valtakunnallisen Mestiksen finaali Kalajoella. JHT oli varmistanut finaalin Kalajoelle voitettuaan oman lohkon

sa ja ansaittuaan enemmän pisteitä lohkovaiheessa kuin toisen lohkon voittaja. Etelästä vastustajaksi saapui K-Vantaa, joka voitti oman lohkonsa vakuuttavasti.

Ottelun ensimmäisessä erässä pelaaminen oli erittäin jännittynyttä molemmilta joukkueilta. Ottelun panos näkyi joukkueiden otteissa ja mahtava yleisö, jota oli saapunut yli 600 paikalle, loi tunnelman jäähalliin mitä pojat eivät varmasti unohda koskaan. Jännitys ottelussa näkyi varsinkin kotijoukkueen otteissa, sillä kiekot pomppivat ja syötöt eivät löytäneet kohteeseensa ensimmäisessä erässä. Vierasjoukkue K-Vantaa käytti kotijoukkueen hermostuneisuuden hyväkseen, ja erätauolle mentiin vierasjohdossa 0-2.

Erätauolta kotijoukkue tuli sisuuntuneena jäälle. Jännitys oli jätetty ensimmäiseen erään ja oma peli alkoi löytää uomansa. Jännitys laukesi viimeistään ajassa 27:10, kun Benjamin Peltola räjäytti kotiyleisön tekemällä kotijoukkueen avausmaalin hienolla laukauksella aivan ylänurkkaan. Tämä selvästi aukaisi kotijoukkueen pelaamista ja toi lisäenergiaa. Tasoitusmaali oli todella lähellä useampaan otteeseen, ja vierasjoukkueen maalin tolpatkin pelastivat vierasjoukkueen useaan otteeseen toisessa erässä. Erän loppupuoliskolla muutamat huolimattomat jäähyt rikkoivat kotijoukkueen hallintaa, mutta loistava alivoimapeli lisänä loistavan finaalin maalissa pelannut Tino Sipilä pitivät pelin tasaisena. Vierasjoukkue pääsi jäähyjen loputtua hurjan myllytyksen jälkeen kuitenkin tuikkaamaan maalin kulmalta johdon 1-3. Kotijoukkue ei tätä jäänyt murehtimaan, vaan Roni Sikkilä huudatti kotiyleisöä vain kuusi sekuntia vierasjoukkueen maalin jälkeen. Hän laukoi kotijoukkueen kavennusosuman hyvällä laukauksella pakin jaloista, syöttäjänä maaliin toimi Aleksi Hannula.  Erätauolle mentiin lukemissa 2-3

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti jahtaamaan vierasjoukkueen johtoa raivoisasti. Koko viimeinen erä oli kotijoukkueen hallintaa ja paikkoja luotiin lähes joka vaihto. Kotijoukkueen ottaessa maalivahdin pois erän lopussa pääsi vastustaja irtautumaan ja viimeistelemään loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin. Kotijoukkueen raivoisa yritys viimeisessä erässä ei näin tuottanut valitettavasti tulosta ja U16 Mestis mestaruus matkasi Vantaalle.

Ottelun tehomiehet olivat seuraavat pelaajat: Roni Sikkilä 1+0, Aleksi Hannula 0+, Benjamin Peltola 1+0, Maalissa Tino Sipilä merkkautti 23 torjuntaa .

“Ottelun panos näkyi meidän pelissämme hieman ensimmäisessä erässä jännityksenä, mikä on ihan ymmärrettävää. Ensimmäisiä kokemuksia pojille tämmöinen finaaliottelu. Todella kova tason nosto viimeiseen kahteen erään, jossa saatiin omaa peliä uomiin ja luotua paikkoja. Tänään ei vaan uponnut mistään, eikä oikein pomppinutkaan meille. Kaikki kunnia ja onnittelut vastustajalle, hieno finaali pelattiin ja voiton soi kummalle joukkueelle vain”, totesi JHT:n valmentaja Ville Tirri.

Valmentajan mukaan hopea ei ollut ihan se palkinto mitä JHT tästä pelistä haki, mutta kokonaisuutena kausi oli koko joukkueelta mahtava.

”Mitali tulee kirkastumaan ajan myötä, vaikka tällä hetkellä se ei siltä tunnu. Aivan mahtava kokemus pelaajille tämmöinen finaali ja erittäin iso kiitos yleisölle, jota oli saapunut aivan älyttömästi katsomaan finaalia! Te loitte mahtavan tunnelman peliin, jota pelaajat, valmennus ja joukkueen toimihenkilöt eivät tule ikinä unohtamaan. Iso kiitos kaikille teille!”.

JHT U16 joukkue haluaa kiittää kaikki tukijoita kaudesta, sekä huikeaa kotiyleisöä. Loistava kausi on nyt takana ja tämä joukkue tulee jatkamaan töitä ensi kaudella, sillä Kalajoelle tulee ensi kaudelle U18 joukkue, joka lähtee syksyllä karsimaan paikkaa Mestikseen. Syksyllä tavataan taas hallilla.