Oulaistelaiset aktiivisia kierrättäjiä

Muovijätteen kierrätyspiste löytyy Halpa-Hallin pihapiiristä.

 

Seutumajakan lukijoita on askarruttanut kevään kynnyksellä kierrätysasiat.
Kotona tehdään kevätsiivouksia juuri nyt ja ylimääräisistä tavaroista ollaan valmiita luopumaan.
Vestian kehityspäällikkö Jorma Seppälä kehuu oulaistelaisia aktiivisiksi kierrättäjiksi.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n aluepäällikkö Harri Patana ja Vestian kehityspäällikkö Jorma Seppälä, missä sijaitsee Oulaisissa muovijätteen kierrätyspiste?
HP: ”Se sijaitsee ekopisteemme yhteydessä osoitteessa Keskuskatu 21. Muovijätteen keräyspisteelle käynti tapahtuu Halpa-Hallin paikoitusalueen kautta.”
JS: ”Vestialla ei ole muovijätteen kierrätyspisteitä. Oulaisten hyötyjäteasemalle voi tuoda muovijätettä, mutta sen, kuten muunkin jätteen tuonti hyötyjäteasemalle on maksullista.

Onko tulevaisuudessa tulossa mahdollisesti lisää muovijätteen kierrätyspisteitä?
HP: ”Kyllä, mutta tällä hetkellä emme ole suunnittelemassa lisäämistä.”
JS: ”Selvitämme Vestialla parasta aikaa elinkaariselvityksen avulla muovinkeräyksen laajentamista toimialueellamme. Selvityksestä saatujen tulosten perusteella teemme päätöksen mahdollisesta muovijätteen keräyksestä.”

Missä sijaitsee lasin ja metallin kierrätyspisteitä?
HP: ”Kaikilla meidän Oulaisten ekopisteillä otetaan vastaan lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteemme ovat Keskuskadun lisäksi K-Supermarketin pihassa (Oulaistenkatu 15) ja Salen pihassa (Reservikomppaniankatu 2). Ekopisteemme voi käydä katsomassa rinkiin.fi-verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös paljon hyödyllistä tietoa kierrätyksestä.”
JS: ”Lasia, paperia ja metallia kerätään Vestian hyötyjäteasemalla. Lisäksi lasia, paperia ja metallia kerätään yhtiömme omistamilla keräyspisteillä, kuten Haaranmäen, Jauhinkankaan koulun, Lehtopään koulun, Matkanivan koulun, Mäyräperän entisen koulun, Piipsjärven koulun, Pohjolankadun, Pyykölän, Soihtulan nuorisoseuran ja uimahallin ekopisteillä.”

Kuinka aktiivisia kierrättäjiä oulaistelaiset ovat?
HP: ”Vertailudataa emme ole tutkineet kuntien välillä. Palautteiden ja täyttöasteiden valossa kaikki näyttävät kuitenkin olevan kunnossa.”
JS: ”Vestian toimialueella eli 16 kunnan alueella Oulaisten hyötyjäteasemamme on yksi vilkkaimmista, joten sen perusteella oulaistelaiset ovat aktiivisia kierrättäjiä.”

Keneen kannattaa olla yhteydessä, jos kierrätysasiat askarruttavat?
HP: ”Verkkosivujemme kautta voi täyttää palautelomakkeen tai soittaa asiakaspalvelumme numeroon 0800 133 888. Sivuiltamme löytyy myös osio, jossa usein kysyttyihin kysymyksiin on jo vastattu.”
JS: ”Vestian neuvonta ja asiakaspalvelu auttavat asiakkaitamme mieltä askarruttavissa kierrätysasioissa. Lisäksi materiaalien ja tuotteiden kierrättämiseen löytyy käyttökelpoisia neuvoja myös Vestian verkkosivuilta. Kaikki paikkakunnan kierrätyspisteet löytyvät kätevästi kierrätys.info-sivustolta.”

Takaisin Jutut -sivulle