Oulaistelaislähtöinen kirjailija palkinnoille Tampereella

Oulaistelaislähtöinen Anna Elina Isoaro on yksi Tampereen kaupungin vuosittain myöntämän kirjallisuuspalkinnon saajista, kertoo Aamulehti verkkosivuillaan.

 

Isoaron runoteosta Tämänilmaset palkintoraati perustelee seuraavasti: Anna Isoaron runot vievät hienosti lukijalle avaaviin maisemiin, joihin voi rauhassa pysähtyä ja asettua tarkastelemaan myös itseään, omia tuntemuksiin. Kieli on tarkkaa, ilon ja surun kudelmaa, jokainen sana on oikeassa paikassa.

Aamulehti kertoo, että Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkintoa on myönnetty jo vuodesta 1944. palkinnot myönnetään vuosittain erillisen luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunnan harkinnan mukaan tamperelaiskirjallisuuden parhaimmistolle ja teoksille, jotka on julkaistu palkintojenjakoa edeltävänä vuonna. Tamperelaiselle kirjailijalla tarkoitetaan Tampereella tai Tampereen lähiseudulla nykyisin asuvaa tai Tampereelta kotoisin olevaa, nykyisin muualla asuavaa kirjailijaa.

Jaettava yhteissumma oli tänä vuonna 12 000 euroa, ja Isoaro lisäksi palkintosummaan pääsivät käsiksi yhdeksän muuta kirjailijaa.

Takaisin Jutut -sivulle