Oulaisten kaupunkia laskutettu väärin jo useiden vuosien ajan – kyse sadoista tuhansista euroista

 

Oulaisten kaupunki epäilee, että eräs sille palveluita tuottanut yritys on laskuttanut kaupunkia perusteettomasti jo useamman vuoden ajan. Epäillyn yrityksen johdossa on eräs tunnettu henkilö alueelta.

Kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen kertoo, että kaupunki jätti asiassa tutkintapyynnön Oulun talousrikosyksikölle viime perjantaina.

Kaartisen mukaan ylilaskutus tuli ilmi kaupungin sisäisessä valvonnassa. Tapausta tutkimaan palkattiin erityistilintarkastaja, joka päätyi loppuraportissaan samaan tulokseen: kaupunkia on laskutettu kyseisen yrityksen toimesta aivan liikaa. Kaupunginjohtaja Hannu Kaartisen mukaan kyse on useiden satojen tuhansien eurojen menetyksestä. SeutuMajakan saamien tietojen mukaan väärinlaskutusta on tapahtunut jo lähes kymmenen vuoden ajan.

”Tämä on tosi ikävä asia kaikin puolin. Hämmentävintä tässä on se, ettei kukaan ole osannut tällaista epäillä kuin vasta nyt. Kyllähän teko viittaa vahvasti suunnitelmallisuuteen”, toteaa Hannu Kaartinen.

Kaupunginjohtaja vahvistaa, että rikoksesta epäillyn yrityksen lisäksi poliisi tullee kuulustelemaan myös kaupungin kahden oman työntekijän osallisuutta asiaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisena Keskipohjanmaan verkkosivut. 

Takaisin Jutut -sivulle