Oulaisten keskusta haluaa leikkipuistot kuntoon

Oulaisten keskustan valtuustoryhmä haluaa kunnostaa kaupungin leikkipuistot. Keskustan mukaan Oulaisten kaupungin leikkipuistot ovat keskustassa pieniä, puurakenteisia ja hiekkalaatikot ovat niissä osin huonossa kunnossa.

”Näissä puistoissa perheet eivät viihdy eikä puistoon lähdetä viettämään aikaa. Ehdotamme, että kaupungin keskustan alueen leikkipuistot kartoitetaan ja toimimattomat, osin jo vanhentuneet puistot, puretaan pois. Viihtyisä asuinympäristö on tärkeä kaupunkilaisille sekä taajamassa, että haja-asutusalueella”, todetaan keskustan valtuustoaloitteessa.

Leikkipuistojen tilalle voidaan tehdä nykyaikainen, eri ikäryhmille sopiva, läpi vuoden toimiva, aidattu puistokokonaisuus, joissa perheet viihtyvät. Iso puisto tulee sijaita keskeisellä paikalla, mihin on helppo kulkea. Keskustan mukaan siinä toteutuu nykyisiä paremmin myös käyttöturvallisuus. Sijaintina kaupunginkirjaston ranta, ravustajapatsaan läheisyydessä, on yksi vaihtoehto. Myös Väinölän rannan tai keskustorin viereen sitä voi suunnitella.

Keskustan mukaan parhaimmillaan puisto piristää koko kaupungin ilmettä.  

”Leikkivälineitä voi tehdä Oulaisten kaupungin väreihin vihreään ja keltaiseen sekä paikalle rakentaa vaikka iso rapu kuvastamaan paikallisuutta. Puisto toimii tukena läpi vuoden liikkumiseen ja haastaa sopivasti eri ikäisiä lapsia ja nuoria liikunnalliseen ajankäyttöön. Ulkoilupuistossa on tilaa vapaaseen leikkiin ja mahdollisuuksiin käyttää erilaisia telineitä. Tällainen paikka tukee myös perheiden yhdessäoloa”.

Aloitteessa myös todetaan, että puisto antaa mahdollisuuden järjestää erilaisia tapahtumia lapsiperheille, esimerkiksi paikallisten järjestöjen tai varhaiskasvatuksen vetäminä. Myös lasten kanssa matkailijoita palvelee kehittynyt, nykyaikainen puisto. Hanke voidaan arvioida ja toteuttaa yhdessä Oulaisten keskustan kehittämisen työryhmässä tai liittää osaksi Väinölän rannan kehittämistä.

Takaisin Jutut -sivulle