Oulaisten keskustassa vietetään superlauantaita

Oulaisten keskustassa sattuu ja tapahtuu lauantaina 12.8. Oulaistenkadulla pelataan jo legendaariseksi muodostunut TuoppiPub -katusählyturnaus. Oulaistenkatu suljetaan turnauksen ajaksi noin kello 10 aikaan ja avataan taas liikenteelle kello 17–18 aikaan iltapäivällä. Turnauksen kuulutuksesta, tuomaroinnista ja järjestelyistä vastaava Arto Hintsala kertoo, että himoitusta pokaalista mittelee tällä kertaa kahdeksan joukkuetta. Se on hyvä määrä siihen nähden, miten lyhyellä varoitusajalla tapahtuma jouduttiin järjestämään.
”Joskus ensimmäisillä kerroilla joukkueita on ollut jopa 16. Onhan osallistujamäärä pudonnut niistä ajoista selvästi, kun osa porukasta on muuttanut pois Oulaisista”, kertoo Arto Hintsala.

Elinvoimaa Oulaisiin -tapahtumaan voi osallistua ilman ennakkovarausta. Viime vuonna tapahtuma keräsi mukavasti yleisöä. Kuva: Kuvakaappaus livekuvaukset.fi

Vaikka ottelut pelataan asfaltilla ja vauhti peleissä on välillä hurja, toteaa Arto Hintsala, ettei TuoppiPub -katusählyturnauksessa ole sattunut koskaan isompia loukkaantumisia.
”Yllättävän vähällä ollaan säästytty, vaikka höntsäporukoilla pelataan. Silti kaikilla on ollut järki päässä, eikä sieltä ole lähdetty sairauslomia hakemaan”.
Katusählyturnauksen kanssa samaan aikaan Oulaisten keskustassa järjestetään myös Elinvoimaa Oulaisiin -toritapahtuma. Viime vuonna ensimmäistä kertaa pidetty tilaisuus sai heti hyvän vastaanoton. Tälläkin kertaa paikan päälle on tulossa kymmeniä paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä esittelemään omaan toimintaansa.
”Kaikki yritykset, yhdistykset ja yhteisöt ovat tervetulleita tapahtumaan. Paikkavarauksia tai -maksuja ei ole. Kaikki voivat tulla sinne omatoimisesti esittelemään toimintaansa. Nopeimmat vievät parhaimmat paikat”, muistuttaa Arto Hintsala ja lisää, että lisätietoa tapahtumasta voi kysellä häneltä puhelimitse numerosta 050 4653 790.
Ja jotta elämä ei menisi liian yksitoikkoiseksi, on Arto Hintsala mukana puuhaamassa Oulaisiin vielä kolmattakin tapahtumaa. Nimittäin Villiperjantaita, joka järjestetään tuttuun tapaan syyskuussa. Hän kehottaakin nyt kaikkia paikallisia yrittäjiä ottamaan osaa iloiseen kauppaviikonlopputapahtumaan.
”Jos yritykset ja yhdistykset ovat kiinnostuneita Villiperjantaista, voivat ne ottaa yhteyttä Sarin Kalusteeseen. Saadaan sekin tapahtuma rullaamaan eteenpäin”.

Takaisin Jutut -sivulle