Oulaisten Musiikkiviikoilla lauletaan kovaa ja korkealta

Yksi tämän maan kovimmista mieslaulajista, Jarkko Ahola, esiintyy Oulaisten Musiikkiviikoilla yhdessä Guardia Nuevan kanssa. Kuva Warner Music Live

Oulaisten Musiikkiviikkojen ohjelma on julkaistu. Tapahtuma polkaistaan komeasti käyntiin sunnuntaina 29.10., kun Merkuriussalin lavan valtaavat Ylioppilaskunnan laulajat. Keskipohjalainen argentiinalaiseen ja suomalaiseenkin tangoon keskittynyt 16-jäseninen viihdeorkesteri Guardia Nueva nousee yläkoulun salin estradille yhdessä takavuosien Teräsbetoni-yhtyeestä tutun, sielukasäänisen Jarkko Aholan kanssa. Tämä musiikkielämys on tarjolla Musiikkiviikoilla perjantaina 3.11.

Toivo Kuulan syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 140 vuotta ja tämän säveltäjäneron tuotokset näkyvät ja kuuluvat myös Oulaisten Musiikkiviikoilla. Keskiviikkona 8.11. esitetään Oulaisten kirkossa ”Kaikki pikkuset vengauksetkin” – Toivo Kuulan keräysmatkat soitten ja lakeuksien mailla yhdessä Ryyppymäki String Bandin kanssa.

Musiikki ja ruoka on yhdistetty jo monena vuotena Musiikkiviikoilla ja niin myös tällä kertaa. Tänä vuonna teemana on Intia, ja musiikista perjantaina 10.11. vastaa Julius Rantala. Meta4 on vuonna 2004 perustettu jousikvartetti. Sen yhtenä tähtenä tuikkii oulaistelaislähtöinen Antti Tikkanen. Jousisoitiniloittelua on luvassa sunnuntaina 12.11. Merkuriussalissa.

Viime syksynä Musiikkiviikoilla nähtiin Vesa Vierikon tähdittämä teatteria ja musiikkia yhdistävä esitys. Sama teema jatkuu tälläkin kertaa, kun Merkuriussalin lavalla 4 pientä annosta nauttii oululaislähtöinen näyttelijä Martti Suosalo. Musisoinnin hoitavat alan virtuoosit Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto.

Oulaisten Musiikkiviikot eivät olisi mitään ilman lastenkonserttia. Tällä kertaa yläkoulun salissa nähdään ja kuullaan lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen ja Oulaisten suuren lapsikuoron yhteistyö. Solisteina konsertissa ovat Arja Koriseva ja Aki Hietala.

Musiikkiviikkojen huipennus ei voisi olla komeampi. Sunnuntaina 19.11. Merkuriussalissa nähdään Pohjoisen taivas -konsertti, jossa esiintyvät oulaistelainen Naiskuoro Välke sekä sopraano Sanna Korpi. Kuoroa johtaa tuttuun tapaan Tapani Tirilä.

Kaikki Musiikkiviikkojen esiintyjät löytyvät täältä.

Takaisin Jutut -sivulle