Oulaisten oma vävypoika Anssi Kela otti yleisönsä

Anssi Kela yhtyeineen veti tiistai-iltana Oulaisten yläkoulun saliin kolmisen sataa eri-ikäistä kuulijaa.
Kela kertoi keikkailleensa jo 35 vuotta mutta olevansa nyt ensimmäistä kertaa keikalla Oulaisissa. Ehkä seuraavaa keikkaa ei tarvitse kuitenkaan odottaa yhtä pitkään, sillä Kelan vaimo on kotoisin Matkanivan sydänmailta.

Konsertti starttasi energisesti Minä ja Morrison -elokuvasta tutulla ja jättisuosion saavuttaneella Milla-kappaleella. Keikalla kuultiin tykitystä Kelan ehkä suosituimmalta levyltä Nummela: Kaksi sisarta, Mikan faijan BMW ja Puistossa. Tunnetuimpien kappaleiden lisäksi Kela soitti myös uudempaa musiikkia, muun muassa vain kuukausi sitten julkaistun singlen Lokakuu.
Parhaimmillaan Kela on kertoessaan tarinaa, kuten kappaleessa Ilves. Lavashow tuki taitavasti lyriikoiden draaman kaarta kohti raamatullista loppua, jota korosti Kelan tausta kanttorin poikana, sivuille levitetyt kädet, mustat vaatteet ja valkoinen pyyhe, joka liehui kuin liperit parvekkeen tuulessa.
Yleisö lauloi mukana kappaleen 1972. Musikaalinen yleisö, puhdasta laulua, oli Kelan kommentti, joka otettiin hurmioituneena vastaan. Ylätasanne tanssi.

Encorena kuultiin kappale Karhun elämää ja loppuhuipennuksena Nummela, jota varten Kela kaivoi esiin ison Nummela-kyltin, jota piteli päänsä päällä messiaanisesti.
”Ihmiset tarvitsevat musiikkia ja sirkushuveja, nyt tuli musiikkia”, kommentoivat Siikajoelta Kelaa kuuntelemaan saapuneet Antti Valtokari ja Asta Hautala.
”Musiikilla on parantava voima ja Anssi Kela osaa välittää laulujen mukana tunteet kuulijalle.”

Kitaraa soitti Mikko Kosonen, rummuissa oli Anssi Kelan veli Ville Kela ja koskettimissa Saara Metsberg. Bassoa soitti Antti Karinsalmi. Karinsalmi on toiminut Anssi Kelan basistina koko Kelan soolouran ajan vuodesta 2000. Kela itse soitti kitaraa ja huuliharppua.

Takaisin Jutut -sivulle