Oulaisten Osuuspankki kasvamassa isommaksi – fuusio OP Suomenselän kanssa toteutunee ensi vuonna

OP Suomenselän toimitusjohtaja Timo Suhonen ja OP Oulaisten toimitusjohtaja Mika Korkia-aho ovat yhdistämässä voimansa ensi vuonna. 

 

OP Oulainen ja OP Suomenselkä suunnittelevat yhdistymistä. Selvitys yhdistymisestä on nyt käynnistynyt ja lopullisen päätöksen yhdistymisestä tekevät OP Oulaisten ja OP Suomenselän edustajistojen kokoukset aikaisintaan keväällä 2021. Uusi pankki voisi aloittaa toimintansa ensi vuoden lokakuussa.

Ensimmäisen askeleen kohti kahden pankin yhdistymistä otti Oulaisten Osuuspankki. Hallituksen puheenjohtajan Voitto Sorvojan mukaan OP Oulaisten hallitus on pohtinut strategiatyössään pankin tulevaisuutta ja päätynyt siihen tulokseen, ettei pankki pärjää enää yksinään.

”Nyt selvitämme yhdessä OP Suomenselän kanssa, voisimmeko yhdistää voimamme laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi kaikille asiakkaillemme”, kertoo Voitto Sorvoja.

Molemmat pankit vakuuttelevat olevansa vakavaraisia, mutta asiakaskäyttäytymisen ja asiakastarpeiden muutos sekä alan uudenlainen kilpailu vaativat palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Uuden pankin syntymisen myötä Osuuspankki Oulainen -nimi jäisi historiaan ja Oulaisissa sekä Merijärvellä asioitaisiin jatkossa OP Suomenselän kanssa.

Lue ensi keskiviikon lehdestä lisää fuusiosta ja esimerkiksi siitä, mitä yhdistyminen tarkoittaa pankkien aukioloajoille.

Takaisin Jutut -sivulle