Oulaisten R-kioskin yrittäjä vaihtuu

Oulaisten R-kioskilla puhaltavat muutoksen tuulet kesäkuun 2. päivä.

 

Oulaisten R-kioskin yrittäjänä viimeiset kuusi vuotta toiminut Arto Hintsala siirtyy kesäkuun alussa täysipäiväisesti toisen yrityksensä, Pohjolan Tehosiivouksen palvelukseen.

Oulaisten R-kioskissa tapahtuu kesäkuun alussa vetäjän vaihdos, kun ”ärrää” kuusi vuotta pyörittänyt Arto Hintsala siirtyy syrjään ja uutena kauppiaana Oulaisten kioskilla aloittaa Ylivieskan R-kioskin yrittäjä Kaija Ainassaari.
Omistajavaihdokseen ei sisälly sen suurempaa dramatiikkaa. Arto Hitsala on toiminut R-kioskiyrittämisen lisäksi myös Pohjolan Tehosiivous Oy:n toimitusjohtajana jo reilun vuoden. Hänestä on tuntunut jo pidemmän aikaa siltä, että kahden aikaa vievän työn tekeminen yhtä aikaa on liian rankkaa. Jopa Arto Hintsalan kaltaiselle ”Duracell-pupulle”.
”Liika on liikaa. Ei ihminen mikään kone ole. Siivouspuoli vie niin paljon aikaa. Jos olisin päättänyt vielä jatkaa R-kioskilla, olisin joutunut solmimaan kolmen vuoden sopimuksen eteenpäin. Ja kahden työn tekeminen rinnakkain olisi vaan jatkunut”.

Arto Hintsala on luonut kuuden vuoden aikana Oulaisten R-kioskille välittömän tunnelman, jossa huumorin kukka saa kukkia vapaasti asiakkaiden kesken. R-kioskikauppiaan uraltaan hän tuleekin kaipaamaan eniten juuri asiakkaiden kanssa käytyjä hauskoja kohtaamisia.
”Olen puhelias tyyppi ja ihmiset tykkäävät avautua ja puhua minulle. Kauppiaana oleminen on ollut antoisaa aikaa. Mutta kun jotakin asiaa tekee tarpeeksi kauan, tulee mieleen, että voisihan sitä elämässään jotain muutakin tehdä”.

Tämä joku muu oli hyppy tuntemattomaan vuoden 2019 lopulla, kun Arto Hitsala otti mopin käteensä ja alkoi siivota niin yksityisten kuin yritystenkin huoneistoja. Sittemmin hän on saanut nähdä, etteivät siivoustyöt lopu Oulaisistakaan ihan lähitulevaisuudessa. Hintsala hakee koko ajan uusia siivoojia yritykseensä.
”Töitä on tällä hetkellä älyttömästi. Vuoden 2020 alussa muutamat yksityiset asiakkaat peruivat hieman käyntejä koronapelon takia, mutta nyt hekin ovat jo palanneet takaisin. Sen sijaan muutamien yritysten siivouskerrat ovat vähentyneet lisääntyneiden etätöiden takia”.
Arto Hintsala uskoo, että R-kioski on ja pysyy Oulaisissa vielä pitkään. Yritys on kuitenkin joutunut kehittämään omaan palvelukonseptiaan muuttuvan maailman mukana. Pelaaminen ja lehdet ovat olleet R-kioskiketjun omistavan Rautakirjan kivijalka alusta saakka. Viimeisten vuosikymmenten aikana nämä toiminnot ovat ilmestyneet kuitenkin lukuisten muidenkin liikkeiden valikoimaan. Niinpä on jouduttu pakostakin keksimään uusia aluevaltauksia.
”Nyt R-kioskit panostavat syömiseen. Ketju mainostaakin itseään Suomen suurimpana pikaruoka- ja kahvilaketjuna. Ja näinhän se taitaakin olla, kun katsoo ketjun 600 kioskin repertuaaria. Viime vuosina pakettipalvelut ovat nostaneet päätään. Meilläkin on iso määrä pakettien hakijoita”.
Jos jollakin lukijalla tulee nyt tippa silmään sen vuoksi, ettei näe enää Arto Hintsalaa R-kioskin tiskin takana, niin ei hätää. Hauskoja juttuja tullaan kuulemaan vielä omistajavaihdoksenkin jälkeen jonkin aikaa.
”Ette te minua sieltä pois saa. Tuurailen kesän lomia mitä pystyn ja jos Kaijalla tulee oikein iso hätä, olen käytettävissä myöhemminkin”, vinkkaa Arto Hintsala.

Takaisin Jutut -sivulle