Oulaisten seurakunta joulutunnelmissa – katso video

Koronarajoitukset iskivät päälle ja Oulaisten seurakunnankin tilaisuudet on jouduttu perumaan. Mutta ei hätää. Seurakunnan työntekijät haluavat tuoda jouluilon ihmisille nyt sähköisiä kanavia pitkin.

 

Oulaisten seurakunnan jouluvideo 2020 ilmestyi YouTubeen perjantaina.

”Idea videon tekemisestä lähti siitä, kun meillä oli tarkoituksena järjestää joulupolkutapahtuma, jonne päiväkodit, koulut ja muut halukkaat olisivat tulleet kuulemaan joulun tarinaa. Mutta koska tätä tilaisuutta ei voitu järjestää, päätimme tehdä pieni pilke silmäkulmassa jouluvideon tämän joulupolkuajatuksen pohjalta. Video sopii kaikenikäisille katsojille”, kertoo videon ohjaaja, seurakuntapastori Leea Vahtera.

Oulaisten seurakunnan jouluvideolla päähenkilönä seikkailee Kirkonrotta, joka vierailee kirkon ympäristössä ja seurakuntakodilla. Matkansa aikana rotta törmää moneen tuttuun jouluiseen hahmoon.

”Kirkonrotta käy morjestamassa muun muassa joulumuoria, tonttuja ja aaseja. Hän törmää myös paimeneen, joka kertoo, että Vapahtaja on syntynyt. Kirkonrotta löytää pyhän perheen luokse ja saa kuulla joulun sanomaa”.

Jouluvideon alkuperäisestä käsikirjoituksesta vastaa seurakunnan lastenohjaaja Sirkka Huhtanen. Videon on kuvannut Kalle Ålander.

 

 

 Oulaisten seurakunnan jouluvideo 2020 – YouTube

Takaisin Jutut -sivulle