Padel-halli rakentuu hyvää vauhtia

Ensimmäiset padel-pelit pelataan Oulaisissa elokuun alussa.

Oulaisten jalkapallokentän ja skeittiparkin vieressä tehdään maarakennustöitä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, nousee tälle paikalle elokuun alussa uusi padel-halli.
”Rakennustyöt ovat edenneet hyvin. Hallin runko nousee tällä viikolla pystyyn. Lisäksi kentän ankkuroinnit on tehty ja anturat valettu. Uskon, että elokuun alkupuolella Oulaisissa pelataan padelia”, toteaa hankkeen takana olevan Padel Oulainen Oy:n yrittäjä Jukka Hanhela.
Padel-hallin tulo on aiheuttanut suurta keskustelua Oulaisissa. Suurin kiista on liittynyt hallin sijaintiin. Jossakin vaiheessa sitä oltiin rakentamassa jäähallin viereiselle parkkialueelle, mutta tämä suunnitelma sai paikalliset urheiluseurat takajaloilleen, koska sen pelättiin vievän alueelta loputkin parkkipaikat.
”Ei minulla ole ollut tarkoitus aiheuttaa tällä kenellekään huonoa mieltä. Hyvä, että sopiva paikka vihdoin löytyi”, Jukka Hanhela sanoo.

Hanhela ampuu alas puheet myös siitä, että hänen vaatimuksenaan olisi ollut padel-hallin rakentaminen kantatie 86:n viereen. Ainoa kriteeri oli se, että kulkeminen hallille olisi harrastajille mahdollisimman helppoa. Nyt, kun padel-halliprojektin toteutuminen on vihdoin totta, on Hanhelalla sitä kohtaan suuret odotukset.
”Hallista on tullut jo valtavasti kyselyjä, vaikka sen runkoakaan ei ole saatu vielä pystyyn. Paljon on kyselty sitä, milloin avajaiset pidetään. Tietysti Oulaisista käy jonkin verran pelaajia Ylivieskassa harrastamassa, mutta koska Oulaisilla on paljon pallopeliharrastustaustaa, uskon, että arki-iltojen vuoroissa tullaan näkemään paljon porukkaa”.
Jukka Hanhelan mukaan Oulaisten padel-hallissa tulee olemaan pukuhuoneet naisille ja miehille sekä yläkerrassa erikseen varattavissa oleva sauna ja pukuhuonetilat.
”Sitten kenttien väliin tulee iso oleskelualue ja pro-shop, jossa myydään mailoja ja tarvikkeita”.
Padel on tällä hetkellä suuressa suosiossa koko maassa. Jukka Hanhelan mukaan ilmiötä voi verrata frisbeegolfin tulemiseen Suomeen.
”Padel on samalla tapaa matalan kynnyksen urheilulaji. Toinen iso juttu siinä on sosiaalisuus. Ennen oli ehkä niin, että kun haluttiin liikkua, lähdettiin pururadalle juoksemaan tai hiihtämään. Nyt tilanne on muuttunut. Halutaan, että liikkuminen on toisella tavalla mukavaa. Padelissa ollaan lasikopissa tiiviisti muiden pelaajien lähellä. Se on sosiaalista ja mukavaa tekemistä kaikenikäisille”.
Jukka Hanhelan tie padel-hallin pyörittäjäksi alkoi noin neljä vuotta sitten, kun hän innostui lajista ja alkoi pelata padelia vapaa-ajallaan.
”Rakensin Kempeleeseen ensimmäisen ulkokentän sillä ajatuksella, että pelaan siellä itse ja siellä käy jonkin verran harrastajia. Mutta sitten harrastajien määrä kasvoi ja kasvoi ja ajattelin, että josko tästä harrastuksesta saisi itselle myös työn. Tein Ylivieskaan ulkokentän ja hallin. Sitten Oulaisista tuli kyselyjä. Aloimme neuvotella kaupungin kanssa ja sielläkin tuntui kiinnostusta olevan”.

Padelin harrastamista Jukka Hanhela ei pidä kovinkaan kalliina touhuna. Yhden vuoron hinta on 30 euroa ja koska peliä pelataan neljän hengen porukassa, jää yhden henkilön kontolle vajaan 8 euron maksu.
”Ja tämä on siitäkin hyvä laji, että heti alussa ei tarvitse olla omia välineitä, vaan mailat ja pallot voi vuokrata meiltä”.
Jukka Hanhelan mukaan padelia ei voi verrata esimerkiksi tennikseen, joka on paljon teknisempi laji ja sitä kautta vaikeampi oppia.
”Padelissa viehättää varmasti se, että siinä voi saada jo alkuvaiheessa pitkiä palloja aikaan. Ja nyt on esimerkiksi Ylivieskassa käynyt valmentaja pitämässä valmennuskursseja, jotka ovat olleet tosi suosittuja. Sama ajatus on tänne Oulaisiinkin”.
Jukka Hanhelalta on jo kyselty myös perehdytystilaisuuksista Oulaisten padel-hallissa. Hän toteaa, että ilmaisia perehdytysvuoroja on tarkoitus järjestää heti kun halli aukeaa. Tarkempia aikatauluja hän ei kuitenkaan osaa vielä tässä vaiheessa kertoa.

Takaisin Jutut -sivulle