Paluu kotikonnuille

{youtube}oSN_vw4dVCc{/youtube}

 

Siinä on aina omanlainen tunnelmansa, kun esiintyy Oulaisissa.
Näin toteaa viulisti Antti Tikkanen, 39, joka esiintyi Oulaisten Musiikkiviikkojen avajaiskonsertissa sunnuntaina yläkoulun musiikkisalissa.

”Olen ollut kouluajoista lähtien esiintymässä tässä samassa tilassa, joten tietenkin paikka on erityinen. Lisäksi yleisössä on paljon sellaisia ihmisiä, joihin minulla jonkinlainen side.”
Tikkanen aloitti viulunsoittamisen seitsemänvuotiaana.

Aika nopeasti kävi selväksi, että soittaminen oli paljon enemmän kuin uuden harrastuksen kokeileminen.
”Kymmenenvuotiaana tajusin, että tässä on jotakin sellaista, jota voisi jatkaa pitempäänkin. Jo ennen aikuisikään tuloa olin päättänyt, että muusikko minusta tulee.”
Tikkanen on tuttu näky Oulaisten Musiikkiviikoilla.
”Nuorempana näin Musiikkiviikoilla suuria nimiä. Se oli minulle todella tärkeitä hetkiä. Itse olen esiintynyt sen jälkeen varmaan kymmenisen kertaa täällä.”

 

Antti Tikkanen oli ensimmäinen tämän vuoden Oulaisten Musiikkiviikkojen esiintyjä.

 
Viulisti saa toteuttaa unelmaansa soittamalla laadukkaalla ja maineikkaalla, vuonna 1699, valmistetulla Stradivarius-viululla.
”En tiedä viulun arvoa, sitä ei paljasteta. Kun vuokrasopimukseni Kulttuurirahaston kanssa päättyy, se on ollut minulla sitten kymmenen vuotta. Sen jälkeen minun pitää pohtia tilannetta uudestaan, millaisen soittimen hankin. Yritän saada pitää sen vielä itselläni vuokralla, mutta se ei välttämättä ole mahdollista.”
Tikkanen esiintyy niin soolona kuin erilaisissa kokoonpanoissa. Oulaisissa hän musisoinnin lisäksi toimi myös kertojana.
”En ole löytänyt itselleni paikkaani ison orkesterin keskuudessa. Saan onneksi tehdä tällaisia minulle sopivia juttuja. On ollut hauskaa huomata, että soittaminen ja puhuminen ovat aika lähellä toisiaan esitysmielessä.”
 
Tikkasen puoliso soittaa viulua, myös lapset ovat omineet vanhemmille tutun soittimen itselleen. Helsingissä asuva perhe hengittää musiikkia.
”Emme ole näemmä kovin hyvin onnistuneet pitämään heitä erossa viulusta”, muusikko naurahtaa.

Vuonna 1699 rakennettu Stradivarius on arvokas instrumentti.

Takaisin Jutut -sivulle