Palvelubussi kaikille kaupunkilaisille

Palvelubussi liikennöi arkipäivisin kello 8-16. Kuljettajana toimii Jaakko Laulumaa.

 

Oulaisissa on liikennöinyt elokuusta lähtien kaksi palvelubussia.

Toinen autoista on tarkoitettu koululaisten kuljettamiseen ja toinen kaikkien kuntalaisten asiointimatkoihin päiväkeskuskuljetusten lisäksi.
”Palveluautoliikenteen käyttöönottoa on viety eteenpäin sosiaalitoimessa, koska käytössä olleet taksipalvelut eivät ole tavoittaneet kaikkia kuntalaisia. Palvelubussiliikenteellä korvataan paikkakunnalta puuttuvaa paikallisliikennettä, kertovat Oili Marjamäki ja Eeva Hyytiäinen sosiaalitoimesta.
”Aikaisemmin oli käytössä vain yksi bussi, jolla kuskattiin kaikki koululaiset ja päiväkeskuksen asiakkaat sekä ajettiin vielä siihen päälle asiointiliikennettä. Kun sitten iltapäivällä koululaiset ja päiväkeskuksen asiakkaat vietiin koteihinsa, alkoi päivä olla jo täynnä. Nyt meillä on aivan erilainen mahdollisuus palvella kaikkia asiakkaita”, toteaa palvelubussin kuljettaja Jaakko Laulumaa.
Jaakko Laulumaan mukaan palvelubussin käyttö on ollut vielä alussa hieman varovaista. Monet kaupunkilaiset saattavat edelleen luulla, että tällainen kyytipalvelu on tarkoitettu vain sairaille tai ikääntyneille, vaikka palvelubussi on tarkoitettu kaikkien oulaistelaisten käyttöön ja palvelubussin kyydistä voi nauttia tavallisen bussimatkan hinnalla.
”Taksit hoitavat kuitenkin edelleen kaikki Kela-kyydit entiseen tapaan”, Laulumaa muistuttaa.
Palvelubussin istuinjärjestelyä voidaan muunnella tarpeen mukaan. Näin voidaan toimia esimerkiksi, jos koronatilanne pahenee. Bussin tiloja desinfioidaan säännöllisesti päivän aikana. Palveluautossa on hissi, jolloin siihen on mahdollista päästä myös rollaattorilla ja pyörätuolilla.
”Palvelubussi on tarkoitettu ensisijaisesti ihmisten asiointia, virkistäytymistä ja harrastuksia varten. Tämä on vielä monelle uusia asia ja uudet asiat vaativat usein totuttelua”, muistuttaa Jaakko Laulumaa.
Palvelubussi liikennöi arkisin maanantaista perjantaihin kello 8-16. Kyytitarpeensa voi ilmoittaa suoraan palveluauton kuljettajalle soittamalla numeroon 045 7834 5948. Jos haluttu ajankohta ajoittuu esimerkiksi kello kahdeksaksi aamulla, kannattaa kuljettajaan olla yhteydessä jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä.
”Tilausperiaatteella mennään, eikä missään turhaan ajella. Kun asiakas ilmoittaa kyytitarpeensa, suunnittelemme sitten yhdessä kyytiaikataulun. Vielä ei ole kukaan myöhästynyt mistään”, Laulumaa hymyilee.
Palvelusihteeri Eeva Hyytiäinen uskoo, että palvelubussin käyttö tulee lisääntymään talven ja liukkaiden kelien tullessa.
”Tässä ihan kylän pinnassakin asuu paljon vanhuksia, joita emme ole voineet aiemmin auttaa. Hekin varmasti oppivat käyttämään tätä palvelua”, sanoo Eeva Hyytiäinen. Palvelubussi-sopimus on voimassa toukokuun 2021 loppuun. Mikäli palvelu osoittautuu tarpeelliseksi, sitä on mahdollista jatkaa.

Takaisin Jutut -sivulle