Partiolaiset valtasivat Lampinsaaren

Natalia Haukka oli järjestämässä suurta partiolaistapahtumaa.

 

Toukokuussa järjestettiin Vihannin Lampinsaaressa Pohjanmaan partiolaisten sudenpentujen ja seikkailijoiden “Kaikki Mukaan!”- partiokilpailut.
Kilpailujen järjestäjinä toimivat Vihannin partiolippukunta Vihannin Vehkat sekä Oulaisten partiolippukunta Pohjan Ilves. Kyseinen kisa oli samaan aikaan käynnissä myös Ähtärissä.
Kisat järjestetään joka vuosi jossakin päin Suomea ja nyt oli ollut toiveena järjestää ne Vihannin alueella. Kisa aloitettiin käymällä läpi säännöt ja laulamalla partiolaulu.
Kisojen järjestelyissä mukana ollut Natalia Haukka kertoo, että tapahtuma on iso Vihannin mittakaavassa. Tapahtumaa järjestämässä oli noin 40 henkilöä sekä noin 30 saattajaa, jotka kulkivat joukkueiden mukana kisapisteillä.
Apuvoimia saatiin lähilippukunnista ja partiolaisten vanhemmilta. Kun vielä lasketaan mukaan 24 joukkuetta, jotka olivat mukana kisaamassa, saatiin tapahtumalle yhteensä noin 200 osallistujaa.
“Tärkeintä on hyvä mieli ja kiva kisapäivä”, Haukka sanoo.
”Kyseessä on leikkimielinen kilpailu, jossa kilpaillaan oman joukkueen kanssa – ei niinkään muita joukkueita vastaan.”
Kisa oli suurin partiotapahtuma Vihannissa Haukan 25-vuotisen partiouran ajalta.

Entä millaisia taitoja kisassa tarvittiin?
“Partiossa opittuja taitoja sekä yleistietoutta ja -taitoja. Tarkemmin kuvattuna kisassa tarvitaan sekä perinteisiä partio- ja kädentaitoja, ensiapuosaamista sekä ruuanlaittotaitoja. Kisassa oli mukana myös niin sanottuja yllätysrasteja.”

Ensimmäinen rasti sijaitsi Lampinsaaren koulun pihalla. Rastilla joukkueet pääsivät testaamaan oppimiaan kädentaitoja.
Vihannin Vehkojen Seikkailijat olivat haastateltaessa jo aivan tehtävänsä loppusuoralla. Pojat eivät olleet ennen tätä osallistuneet kisoihin.
“On ehdottomasti kiva tulla. Vähän jännittää, muttei paljon”, Nuutti kommentoi.
”Ensimmäisen rastin tehtävä oli aika helppo”, ryhmän muut pojat arvioivat.
Osa oli myös valmiiksi harjoitellut kisassa tarvittavia taitoja partiossa harjoittelun lisäksi.
Kisaan osallistui myös Vihannin Vehkojen Sudenpentujen tyttöjoukkue.
Tytötkin kertoivat tämän olevan heidän ensimmäinen kertansa mukana kisoissa. Vaikka he olivatkin mukana ensimmäistä kertaa, niin heitä ei pahemmin jännittänyt.

Millainen ensimmäinen tehtävä oli?
“Kiva, mutta vähän vaikea.”
Ensimmäisen pisteen jälkeen joukkueet vastaanottavat kartat ja jakautuvat uusille kisapisteille. Pisteitä oltiin sijoitettu ympäri Lampinsaaren maastoa, joten kisaajien oli tutkittava ja osattava lukea karttaa päästäkseen seuraaville rasteille.
Kisa jatkui iltaan saakka ja voittajat saatiin selville iltapäivällä noin puoli kuuden aikoihin.

Kia Huhtamäki

Takaisin Jutut -sivulle