Partiossa on pula ohjaajista

Partiotoiminnalla on Oulaisissa pitkät perinteet. Lippukunta Pohjan Ilves on perustettu jo vuonna 1937. Partio eroaa monista muista harrastuksista monipuolisuudellaan ja on juuri siksi säilyttänyt kiinnostavuutensa vuosien varrella.

Pohjan Ilveksen toimintaan pääsi tutustumaan lauantaina torille pystytetyllä toimintapisteellä. Teltalla oli mahdollista pelata jättijengaa, ristinollaa, värittää katuliiduilla, osallistua tietokilpailuun ja tietenkin tarjolla oli myös kahvia ja mehua. Kiinnostuneita kävijöitä riitti ajoittaisista sadekuuroista huolimatta ja erityisesti jättijengapeli näytti olevan kaikenikäisten suosikki.
Lippukunnan apulaisjohtaja Nita Kukkura kertoo, että Oulaisissa on tällä hetkellä ryhmiä kaiken ikäisille partiolaisille. Nuorimpia ovat sudenpennut, 7–9-vuotiaat partiolaiset.
Perhepartiossa mukana voi olla nuorempanakin, mutta ilman vanhempia partioon voi tulla mukaan aikaisintaan 7-vuotiaana. ”Sudenpentuja olisi tulossa mukaan enemmänkin, mutta ohjaajia tarvittaisiin lisää”, sanoo Pohjan Ilveksen taloudenhoitajana toimiva Riitta Mäyrä.
Ihanteellisinta olisi, että ryhmille löytyisi useampi ohjaaja ja vuoroja voitaisiin jakaa. Ryhmät kokoontuvat yleensä kerran viikossa ja pesti voisi kiertää vuoroviikoilla.

Mahdollisuus liittyä partioon ei ole mennyt ohi aikuisenakaan. Oulaisissa on toiminut jo jonkin aikaa aikuisten partioryhmä Metsätähdet.
”Ryhmässä on parikymmentä jäsentä ja tähän mennessä olemme käyneet yhdessä lähinnä retkeilemässä ja vaeltamassa. Toimintaa voidaan kehittää osallistujien toiveiden mukaan. Jos joku ryhmän jäsen on esimerkiksi taitava käsitöissä, hän voi opettaa niitä muille”, kertoo Riitta Mäyrä aikuispartiosta.

Partioon voi liittyä ottamalla yhteyttä esimerkiksi lippukunnanjohtaja Henna Röyttään. Yhteystietoja ja jäsenhakemuslomakkeen löytää pohjanilves.fi-nettisivuilta, mutta mukaan tuleminen käy myös ihan vaikka vain nykäisemällä hihasta kassajonossa ja ilmoittamalla tutulle hallituksen jäsenelle kiinnostuksestaan.
”Partioaate on oppia itse tekemällä. Aluksi aikuiset ovat ohjaamassa, myöhemmin lapset ja nuoret saavat johtamistehtäviä ja isompaa vastuuta”, kuvailee Riitta Mäyrä.
Seuraava isompi tapahtuma Oulaisissa on jokasyksyinen Luppo-leiri Ahvenlammen maastossa.
”Kesän tapahtumia jouduttiin perumaan, mutta Luppo saadaan onneksi näillä näkymin järjestettyä”, kertoo Nita Kukkura.
Leirit ja luonnossa selviytyminen ovat monien mielestä parasta partiossa, vaikka yöpyminen ja ruuanlaitto metsässä menisikin oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Takaisin Jutut -sivulle