Pelastuslaitoksen vinkit turvalliseen juhannukseen

Pelastuslaitos muistuttaa, että järvien vedet eivät ole vielä lämmenneet huippulukemiin, joten arvioithan taitosi ja voimasi oikein.

 

Jokilaaksojen pelastuslaitos haluaa muistuttaa juhannuksen juhlijoita muutamasta turvallisuusasiasta.

Kaveria ei jätetä, vaan huolehditaan yhdessä, ettei vahinkoja pääse tapahtumaan. Kokko on osa perinteistä juhannusjuhlintaa, mutta juhlijoiden on syytä muistaa, että tällä hetkellä alueellamme on voimassa metsäpalovaroitus. Ilmatieteen laitos ennustaa, että varoitus on voimassa läpi juhannuksen. Se tarkoittaa, että nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää ja juhannuskokot jäävät nyt polttamatta. Jos olosuhteet muuttuvat, sytyttäjän täytyy muistaa, että hän vastaa aina tekemisistään eli harkinta paikan, ajan ja olosuhteiden osalta kannattaa tehdä huolella. Metsäpalovaroituksen ajankohtaisen tilanteen voi jokainen tarkastaa esimerkiksi ilmatieteen laitoksen internetsivuilta. Avotulesta tulee tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle ja siinä välineenä toimii turvakanava.fi –sivusto.

Pelastuslaitos muistuttaa, että alkoholi ja liikennevälineet, kuten auto tai vene, ovat huonoja yhdistelmiä eli jos otat, niin et aja ja jos muuten otatkin, niin muista kohtuus kaikessa ja huomioithan myös läheisesi. Uimavedet eivät vielä ole lämmenneet kovin korkeisiin lukemiin ja vaikka uiminen on oiva liikuntamuoto, niin arvioi voimasi ja uimataitosi oikein, että harrastus jatkuu vielä juhannuksen jälkeenkin. Veneillessä muista pukea pelastusliivit päällesi. Jos näistä vinkeistä huolimatta jotain vakavaa sattuu tai uhkaa sattua, niin soita epäröimättä yleiseen hätänumeroon 112. Soittaminen hätänumeroon on tehty helpoksi 112-sovelluksella.

Takaisin Jutut -sivulle