Pesistä ja politiikkaa

Janette Rajaniemen kesä täyttyy pesäpallosta.

 

Pesäpalloa ja politiikkaa – niistä on oulaistelaisen Janette Rajaniemen arki tehty.
27-vuotias keskustan kunnallispoliitikko on lisäksi opettaja.
Kunnallispolitiikassa Rajaniemen ensimmäinen valtuustokausi on puolivälissä.

Pesäpallossa ja politiikassa tarvitaan molemmissa sosiaalisia taitoja. Rajaniemi pyrkii käyttämään urheilun parissa saamiaan oppeja hyväksi myös päätöksenteossa.
”Molemmissa pidetään yhtä ja toimitaan yhteisen hyvän puolesta. Joistakin asioista ollaan eri mieltä niin kentälle kuin politiikassakin, mutta yhteispelillä mennään eteenpäin. Usein asiat riitelevät – ei ihmiset.”
Rajaniemi on harrastanut 9-vuotiaasta lähtien pesäpalloa. Pesäpallon lisäksi lentopallo on kuulunut sekä Janetten että koko perheen harrastuksiin.
Hän toimii pelaamisen lisäksi Huiman B-tyttöjen kakkospelinjohtajana ja käy myös tuomaroimassa pesäpallo-otteluita.

Keskustan vaikuttaja kertoo saavansa palautetta varsin vähän.
”Ehkä palautteet menevät enimmäkseen kokeneille vaikuttajille. Toisinaan kaupassa joku saattaa ottaa asioita esille tai sitten laitetaan viestiä. Asioista saa olla yhteydessä minuun. Jos en itse osaa vastata, otan selvää sitten muualta.”
Rajaniemi on politiikan suhteen vielä nuori toimija, mutta pesäpallossa jo kokenut kehäkettu.
Intohimoa riittää vielä molempiin, mutta onko hän mukana vielä kahden vuoden päästä, kun uusi valtuusto on aloittelemassa kauttaan?
”Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa. Koskaan ei tiedä, minne elämä kuljettaa. Työtilannekin vaikuttaa siihen, missä asun. Jos asun Oulaisissa, niin asiaa pitää pohtia silloin tarkemmin. Mutta sen voin sanoa, että ei minusta kansanedustajaa koskaan tule. Paikallisvaikuttaminen riittää minulle.”

Takaisin Jutut -sivulle