Pirjo Kortesoja nappasi kaupungin golf-mestaruuden

Oulaisten kaupungin avoimet golf-mestaruuskilpailut Kalajoella olivat tänä vuonna naisgolffareiden juhlaa. Kokonaiskisan voiton vei kalajokinen Tarja Manninen pisteillä 47. Toiseksi ja Oulaisten kaupungin mestariksi itsensä pelasi Pirjo Kortesoja 38 pisteellä. Kolmas kisassa oli Toivo Latvakoski samoilla pisteillä, mutta tällä kertaa paremmuuden Kortesojan hyväksi ratkaisi hänen tasoituksensa (6).

Pirjo Kortesoja muistelee, että tämä on nyt hänen toinen Oulaisten kaupungin golf-mestaruutensa. Komea voittopokaali matkaa hänen mukanaan Kortesojien kesämökille Kalajoelle takan reunalle.
”Täytyy sitten muistaa pyyhkiä pokaalin päältä pölyt pois vanhalla ammattitaidolla”.

Itse pelisuorituksena lauantain koitos oli Pirjo Kortesojan mukaan ”perussuorittamista”.
”En saanut mitään kauheaa flowta päälle, mutta peli pysyi muuten koko päivän hyvin kasassa. Paareja tuli hyvästi ja muutama hassi tuli putatessa”.

Kortesojan mielestä hänen esityksensä oli hyvä siinäkin mielessä, että pelikierrokset ovat jääneet tänä vuonna vähiin. Kasassa on vain 20 kierrosta, kun tavallisesti kesän saldo on tuplasti suurempi.
”Henkilökohtaiset asiat Jorman sairastumisen takia ovat vieneet ajatukset vähän eri maille”.

Koko kisan voittaja Tarja Manninen ylsi huimaan 47 pisteeseen. 31 tasoituksella pelannut Manninen selvitti radan 94 lyönnillä. Pirjo Kortesoja antoi kehut huippukuntoiselle Kalajoen radalle. Toinen ilonaihe oli kierrokselle mukaan sattuneet hyvät pelikaverit.
”Tsemppailimme toinen toisiamme ja pyrimme kaikki pelaamaan hyvää peliä. Se, että minä voitin lopulta mestaruuden, oli iso yllätys. Latvakosken Topikin on niin hyvä golffari. Me oulaistelaiset saamme kyllä olla ylpeitä toisistamme. Pelasimme hyvää golfia”.