Pohjanmaan pojasta tuli Suomen puhutuimman viihdelehden päätoimittaja

Oulaistelaislähtöinen Jari Peltomäki on toiminut liki puolet elämästään Seiskan toimittajana.

 

Viihdelehti Seiska on varmasti tuttu lähes jokaiselle. Oli lehdestä mieltä mitä tahansa, yksi asia on varma: Seiska puhuttaa joka viikko ja sillä riittää lukijoita. Seiskan vastaavana päätoimittajana tämän vuoden keväällä aloittanut oulaistelaislähtöinen Jari Peltomäki kertoo, että lehti tavoittaa edelleen viikoittain jopa 750 000 ihmistä. 

”Seiskan salaisuus on se, että se on aito ja aidosti viihdyttävä. Mottomme on: Ketään kumartelematta, mutta tolkulla ja ilon kautta. Ja tietty Seiskan tv-osio on mainio”.

 

50 vuotta syksyllä täyttänyt Jari Peltomäki jätti Oulaisten taakseen ollessaan 18-vuotias. Seuraava päämäärä ei löytynytkään ihan läheltä vaan Etelä-Euroopasta, jossa hän työskenteli matkaoppaana. 

”Toki palasin takaisin välissä, kävin armeijan Sodankylässä, avustin Pyhäjokiseutua, kunnes 1990-luvun alkuvuosina aloin opiskella viestintää Turussa ja jäin sitä kautta eteläiseen Suomeen. Ennätin paiskia töitä muun muassa City-lehdessä ja Ylellä”.

Oulainen on pysynyt Jari Peltomäen sydämessä kaikki nämä vuodet. Hän pitääkin itseään edelleen Pohjanmaan poikana. Pohjalaisesta suoruudesta ja jalat maassa -asenteesta on hänen mukaansa ollut hyötyä elämässä niin työssä kuin muutoinkin. 

”Oulaisissa oli turvallista ja tasapainoista kasvaa ja viettää nuoruuttaan. Hyviä muistoja on valtavan paljon – tai sitten aika on kullannut muistot. Huiman halli, Allasbaari, Tuiskula, Mäntylampi, Piipsjärvi. Oulaisissa ja seudulla asuu vieläkin sukulaisiani ja tuttaviani, ja viime vuosina olen käynyt joka kesä perheeni kanssa kotiseudulla. Esimerkiksi kummityttöni asuu perheineen Merijärvellä ja äidin veli Oulaisissa”.

 

Jari Peltomäen elämästä liki puolet on kulunut Seiskan työntekijänä. Hän aloitti toimittajana lehdessä vuonna 1997 ja viihtyi tällä paikalla yhtäjaksoisesti 20 vuotta, kunnes 2017 toimituspäällikkönä halusi tehdä elämässään jotain muuta. Seuraavat kolme vuotta kuluivat media-alan yrittäjänä. 

”Juonsin ja isännöin risteilyjä maailman merillä, Tallinnasta Karibialle, avustin eri lehtiä, tein vaikuttajamarkkinointia. Kevättalvella 2020 tuli soitto Seiskasta ja yhtäkkiä olinkin vastaavana päätoimittajana tutussa paikassa, tuttujen ihmisten ja brändin kanssa”.

Peltomäki muistuttaa, etteivät kaikki Seiskan sivuille pääsevät jutut käsittele viihdettä ja julkkiksia, vaan lehti julkaisee tarinoita myös tavallisista ihmisistä. 

”Teemme paljon iloa elämään -juttuja, joissa avustetaan vähävaraisia suomalaisia. Myös verkossa kehittelemäni Seiskan alkuperäisvideosarjat ovat olleet hitti: on ollut Johanna Tukiaisen raskausreality, Romutransun elämää, BB-valvomoa sekä TIS-iltaroviota”.

Jari Peltomäki päässyt haastattelemaan reilun 20 vuoden aikana lukuisia julkisuuden henkilöitä. Hän on viettänyt juhannusta Pamela Andersonin kanssa, lentänyt prinsessa Victorian syntymäpäiville Gotlantiin yksityiskoneella ja istunut iltaa Ridge Forresterin kotiterassilla Hollywoodissa. Onko kuitenkin vielä joku henkilö, jonka elämään Peltomäki haluaisi lähemmin kurkistaa?

”Ehkäpä jos Sauli Niinistö esittelisi lapsiarkeaan ja kotielämäänsä Seiskalle. Sitä ei ole vielä tehty”.

Seiskan vastaavana päätoimittajana tämän vuoden keväällä aloittanut oulaistelaislähtöinen Jari Peltomäki kertoo, että lehti tavoittaa edelleen viikoittain jopa 750 000 ihmistä. 

Takaisin Jutut -sivulle