Poliisi valvoo koulujen päättymisviikonloppuna – isoja kokoontumisia ei suositella

 Kuva: Henri Arvila/Oulun poliisi

 

Oulun poliisilaitos valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta koulujen päättymisen aikaan 29. – 31.5.

Valvonnassa poliisi puuttuu erityisesti häiriökäyttäytymiseen ja julkijuopotteluun.

”Muistutamme, että alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Poliisi puuttuu alaikäisten päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön. Valvonnassa on myös päihteiden välittäminen alaikäisille sekä nuorison häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja roskaaminen” poliisista muistutetaan.

Poliisi ei suosittele juhlapäivänä kokoontumaan isoissa joukoissa, sillä tautitilanteesta johtuva vaara ei ole vielä ohi. Vastuu tässä asiassa on jokaisella itsellä.

Oulun poliisi korostaa, että vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla.

”Kehotamme vanhempia sopimaan lasten kanssa turvalliset pelisäännöt juhlimiseen. Vanhempien on tiedettävä, minne lapset menevät, kenen kanssa ja milloin he tulevat kotiin. Vanhempien on syytä olla myös itse tavoitettavissa”.

Poliisi toivoo, että vanhemmat vastaavat myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi olla poliisilta tai päivystävältä nuorisotyöntekijältä.

Oulun poliisilaitos haluaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että lapset ja nuoret voivat turvallisesti ja ilman pelkoa viettää koulujen päättäjäisiä ja juhlia kesäloman alkamista.

Takaisin Jutut -sivulle