Poliisi valvoo sorsanmetsästystä

Oulun poliisilaitos toivottaa metsästäjille antoisia ja turvallisia kokemuksia harrastuksen parissa.

 

Poliisi valvoo torstaina 20.8. kello 12 alkanutta sorsanmetsästystä Oulun poliisilaitoksen alueella.

Sorsastuksen alku on tähän saakka sujunut pääosin hyvin.

”Tunnista varmuudella riistaeläin, ammu turvalliseen suuntaan ja varmistu siitä, että laukaus ei aiheuta vaaraa kanssametsästäjille”, neuvoo ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Jokilaaksojen Raahen partio suoritti vesiliikenteen ja metsästyksen valvontaa Raahen ja Siikajoen edustalla. Kaunis keli ei riistan kannalta ollut metsästäjille paras mahdollinen, mutta se mahdollisti samalla päivästä nauttimisen. Siikajokisuulla luvat oli kunnossa kauimmaisella luodollakin.

Jotta ikäviltä seuraamuksilta vältytään, tulee metsästäjien kiinnittää erityistä huomiota turvalliseen ampumasuuntaan, sillä huolellisesti naamioituneita kanssametsästäjiä on vaikea havaita mikä altistaa vaaralle ja vahingolle. Epävarmassa tilanteessa on selkeintä jättää riistalaukaus ampumatta. Menetetty riistatilanne harmittaa hetken, mutta vahingon aiheuttanut laukaus harmittaa lopun ikää.

Sorsanmetsästys alkoi perinteisesti 20.8. kello 12.00. Oulun poliisi valvoo metsästystä yhteistyössä Metsähallituksen erätarkastajien ja Rajavartiolaitoksen kanssa erityisesti suosituilla jahtialueilla.

Takaisin Jutut -sivulle