”Porukassa saa äänen paremmin kuulumaan”

Päätyönään Niko Ahvenlampi toimii yrittäjänä sähköalan yrityksessä NAVA Sähkö Ay. Yritys työllistää kuusi vakituista asentajaa. Koulutukseltaan Ahvenlampi on sähkövoimatekniikan insinööri (AMK).

 

Niko Ahvenlampi valittiin Oulaisten Yrittäjät ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2021.
Puheenjohtaja yhdistykselle valitaan vuosittain, muut hallituksen jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Erovuoron jälkeen on mahdollista asettua ehdolle uudelleen yhdistyksen syyskokouksessa.
Tänä vuonna hallituksessa toimivat: Tommi Oja (vpj, vastuualueena Panos-lehti), Antti Mäkelä (vpj), Miia Hertteli, Janne Taanila, Teemu Suvanto, Heikki Kivijärvi (vastuualueena mainostaulut, kuntokampanja ja virkistys), Jorma Kortesoja (vastuualueena koulutus), Jarno Ollila ja Rauli Päivärinta (vastuualueena Nuoret yrittäjät). Hallituksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii Emma Jaakkonen. 

”Meiltä jäi pois avainhenkilöitä viime vuoden lopulla ja jonkin verran joudutaan sen takia karsimaan toimintaa, mutta suurin osa perinteistä pidetään. Kaamosmatkaa ei nyt keväällä pystytä koronatilanteen takia järjestämään, joten se on siirretty myöhempää ajankohtaan. Meillä on hyvä ryhmä ja jämäkkä hallitus. Seuraavan parin kuukauden aikana saadaan varmasti homma pyörimään. Tiedotteita on tarkoitus laittaa kuukausittain, aina hallituksen kokouksen jälkeen”, summaa Niko tulevan vuoden suunnitelmia.
Niko on kuulunut yrittäjäyhdistyksen hallitukseen vuodesta 2012 asti. Yhden vuoden hän malttoi välillä olla pois toiminnasta.
”Hallituksessa pääsee olemaan paikallisten yrittäjien kanssa tekemisissä. Yhdistyksen tärkeimpänä tavoitteena on yrittäjien edunvalvonta ja porukassa saa äänen paremmin kuulumaan”, muistuttaa Niko ja toivottaa kaikki oulaistelaiset yritykset yhdistyksen jäseniksi. Myös aloitteet ja ideat ovat tervetulleita.

Yrittäjäyhdistyksellä ja kaupungilla on aktiivista yhteydenpitoa. Elinkeinojohtaja ja hankekoordinaattori kutsutaan säännöllisesti mukaan hallituksen kokouksiin. Lisäksi kerran kuussa kokoontuu ElinkeinoPoliittinen työryhmä, jossa on mukana kaupungin ja yrittäjien edustajia. Siellä käydään läpi Oulaisten työllisyys- ja asuntotilannetta, ajankohtaisia teknisen toimen asioita ja muun muassa tulevia hankkeita.

Takaisin Jutut -sivulle