Puutarhahauta pääsiäiseksi

Tarvikkeita puutarhahaudan tekemiseen.

 

Siitä on jo vuosia aikaa, kun näin pysäyttävän kauniin kuvan asetelmasta, johon oli rakennettu puutarhahauta.
Kuvan asetelma perustui raamatunkohtaan, jossa kerrotaan, kuinka Jeesus haudattiin ristinkuoleman jälkeen puutarhassa olevaan hautaan (Joh. 19: 41). Näkemässäni kuvassa auringon valo paistoi vihreän kasvuston läpi ja vesihelmet kimmelsivät ruohon korsilla.
Halusin kokeilla sellaisen tekemistä itse. Vuosien varrella oman puutarhahaudan rakentamisesta on tullut perheellemme perinne.

Puutarhahaudan tekemiseen tarvitaan laakea astia, pääsiäisruohon siemeniä tai muita sopivia siemeniä, multaa, jokin aukollinen esine ja eri kokoisia kiviä. Asetelmissa olen nähnyt enkeleitä ja pääsiäiskoristeita.
Tekemisessä voi käyttää luovuutta.
Kylvöstä hoidetaan kastelemalla säännöllisesti.

 

Valmis asetelma odottaa kasvun alkamista.

 

Jotkut ovat täydentäneet ja muuttaneet asetelmaansa hiljaisen viikon edetessä. Pitkäperjantaina hauta-aukon suulle voi laittaa isomman kiven. Kun pääsiäinen koittaa, kiven voi siirtää haudan suulta ja lisätä asetelmaan enkelin. Puutarhahaudalla voi myös pitää pienen pääsiäishartauden.

 

Puutarhahauta pääsiäisasussaan.

 

Omasta puutarhahaudastaan voi jakaa kuvia ja katsoa toisten tekemiä fb-sivulla ’Puutarhahauta pääsiäiseksi 2020’.
Voi myös käyttää somessa #puutarhahautapääsiäiseksi -merkintää. Fb-ryhmään on jokainen tervetullut jakamaan kuvia, katselemaan kasvun ihmettä ja seuraamaan vihreyden lisääntymistä kohti pääsiäisen iloa ja valoa.

Mari Jussi-Pekka

Takaisin Jutut -sivulle