Raahe houkuttelee omakotiasujia ale-kampanjalla

Merenrantatontit ovat kaikista kysytyimpiä alueita Raahessa. Uusimpana alueensa on tällä saralla Ruottalonlahti.

 

Raahen kaupunki markkinoi tällä hetkellä yli 100 omakoti- ja rivitalotonttia alennettuun hintaan. Tontteja on tarjolla eri puolilta Raahen kaupunkia sekä taajama- että haja-asutusalueilta. Omakotitonttien koot vaihtelevat noin 700 neliöstä 5000 neliöön, ja rivitalotonttien noin 3000 neliöstä 8000 neliöön. 89 omakotitonttien hinnat ovat 0,5-2 euroa neliöltä ja 16 rivitalotontin hinnat 1-3 euroa neliöltä.
”Myyntikampanja starttasi kaupunginvaltuuston päätöksellä jo 29.10.2018 ja koskee omakoti- ja rivitalotontteja. Kampanjalla halutaan pistää vauhtia jo pitkään rakentamattomana olleiden tonttien luovutukseen. Tämä on järkevää, koska näillä tonteilla ei ole ollut kysyntää mutta kunnallistekniikka on valmiina. Myyntikampanjassa olevat tontit sijaitsevat suurimmalta osin asemakaava-alueilla ja lisäksi osa tonteista sijaitsee haja-asutusalueella, kertoo tontti-insinööri Juhani Leinonen.

Tontit sijaitsevat Honganpalon, Tarpion, Palonkylän, Vihannin, Haapajoki-Arkkukarin, Ylipään ja Alpuan alueilla. Kaikkiin vapaana oleviin tontteihin pääsee tutustumaan Raahen kaupungin nettisivuilta löytyvästä tonttipörssistä, josta löytyvät myös päivitetyt tonttikohtaiset myyntihinnat.

Juhani Leinosen mukaan merenrantatontit ovat kaikista kysytyimpiä alueita. Uusimpana alueensa on tällä saralla Ruottalonlahti. Leinosen mukaan Raahessa on tarjolla kokoonsa nähden hyvät palvelut ja laajat harrastusmahdollisuudet, jotka ovat tärkeitä tekijöitä uusien rakentajien houkuttelussa paikkakunnalle.

”Monipuolinen tonttitarjonta myös lähellä kaupunkia suosii lapsiperheitä. Raahen uusi strategia puoltaa omalta osaltaan kaupungin houkuttelevuutta, Leinonen perustelee.”
Kampanjahintaisia tontteja ei vuokrata. Kampanja on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Tontin voi varata kuudeksi kuukaudeksi varausmaksua vastaan. Omakotitontin varaus maksaa 200 euroa ja muut tontit alkaen 400 euroa.

Takaisin Jutut -sivulle