Raviurheilu lopetti koronataukonsa

Oulaistelaisen Heidi Turulan leasing-omistuksessa oleva Diamond Lord oli häkellyttävän ylivoimainen Äimäraution illassa viime viikolla. Hevosen rattailla oli Tuomas Pakkanen. Kuva: Harri Haavisto

 

Oulaistelaisille ravureille heti kaksi ykköstilaa Oulun Äimärautiolta.

Hevosurheilu on heräilemässä jälleen henkiin muutaman kuukauden kestäneen koronatauon jälkeen. Oulaistelaisittain kilpailut alkoivat mitä parhaimmalla tavalla. Antti Korpelan hevonen Sippitili R voitti viime viikolla Äimäraution raveissa ensimmäisen lähdön ajalla 36,4ke.
Voittoisan illan kruunasi lähdössä 7 ravannut Diamond Lord, joka voitti kilpakumppaninsa ylivoimaisella tavalla ajalla 15,0ke parantaen samalla omaa ennätystään 3,5 sekuntia.

”Se oli aivan loistava esitys ja valtava harppaus tälle hevoselle. Mielenkiinnolla odotan, mihin se tästä vielä kehittyy”, kertoo hevosen valmentaja ja leasing-omistaja Heidi Turula.
Viisivuotias Diamond Lord on kilpaillut tähän mennessä 12 starttia, niistä seitsemän Heidi Turulan valmennuksessa. Tuloksena on ollut neljä voittoa, yksi kakkos- ja yksi kuudes sija. Yhden kerran hevonen on joutunut keskeyttämään.
”Syksyllä, kun hevonen tuli minulle, oli sillä juostua rahaa vajaat 600 euroa. Nyt rahaa on 4680 euroa”, Turula toteaa.

Diamond Lordia Heidi Turula luonnehtii mukavaksi nuoreksi hevoseksi, joka on pystynyt tiedossa olevista ongelmistaan huolimatta ottamaan huimia kehitysaskelia. Hevonen on kärsinyt kurkkuongelmista, mitkä ovat raviurheilussa niitä pahimpia vaivoja hevosella.
”Kun kurkku operoitiin, paransi hevonen heti ennätystään 1,5 sekuntia. Mikä tämän hevosen taso olisikaan ilman näitä vaivoja”, Turula aprikoi.
Jotta Diamond Lord nähtäisiin rahakkaammissa kilpailuissa, pitää sen ensin kerätä riittävästi ”pohjakassaa”. Esimerkiksi divisioonakarsinoihin oikeuttava palkintotienesti pitää olla 10 000 euroa.
”Seuraava kilpailu menee 2-3 viikon päähän. Kajaanissa ja Härmässä voisi olla tälle sopivia kilpailuja”.

Diamond Lordin otteet Äimärautiolla olivat sen verran ylivoimaiset, että se pääsi ylimääräiseen dopingtestiin. Heidi Turulan mukaan dopingtestausta tehdään raviurheilussa systemaattisesti.
”Dopingtestiin otetaan aina kolme valjakkoa joka raveista. Hevosen arvotaan satunnaisesti. Ylimääräiseen testiin määrätään silloin, jos tuomaristo katsoo, että hevonen on aivan eri tasolla kuin siihen mennessä on ollut”.

Takaisin Jutut -sivulle