Renkaanvaihtosesonki alkoi vauhdikkaasti

Oulaisissa toimivan Raiten Korjaamon renkaanvaihtosesonki on alkanut. Ammattiopistosta työharjoittelussa oleva Ville tässä työn touhussa.

 

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pakkasen puolelle mennyt lämpötila tiesi sitä, että jokasyksyinen renkaanvaihtosesonki on nyt kiivaimmillaan. Raiten Korjaamon yrittäjä Risto Kilpeläiselläkin on riittänyt renkaanvaihtotöitä heti kiitettävästi.

”Eilinen (tiistai) ja tämä päivä ovat olleet vilkkaimpia. Toinen ryykeli on luvassa sitten, kun ensilumi tulee. Onneksi meillä on kuitenkin ammattikoulusta hyvä harjoittelija apuna, että pärjätään”, kiittelee Risto Kilpeläinen.

Nastarengas vie edelleen voiton kitkarenkaasta Oulaistenkin alueen autoilijoiden keskuudessa. Risto Kilpeläinen kertoo, että 90 prosenttia asiakkaista vaihdattaa autonsa alle juurikin nastat. Hän itse ei kuitenkaan tyrmää kitkarenkaiden käyttöä. Päinvastoin. Ne ovat kokeneen mekaanikon mielestä jossain suhteessa jopa nastarenkaita parempi vaihtoehto.

”Kitkat voi vaihtaa paljon huolettomammin auton alle. Vaimonkin autossa on kitkarenkaat, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Mutta kyllä se vaan niin tahtoo olla, että ihmiset ovat oppineet luottamaan juuri nastan ääneen”, Kilpeläinen hymyilee.

Talvirenkaiden käyttöaika koki muutoksen kesällä voimaan tulleen uuden tieliikennelain myötä. Kun aikaisemmin talvirenkaiden käyttö astui voimaan joulukuun alusta, on uuden lain mukaan talvikumit oltava autossa jo kuukautta aiemmin eli 1. päivä marraskuuta kelin niin vaatiessa. Talvirengasaika kestää nyt myös pidempään eli 31.3. saakka.

Eli jos vielä viime vuonna autoilija ajoi lumisateessa marraskuussa kesärenkailla, ei poliisilla ollut mahdollisuutta kirjoittaa autoilijalle sakkoa. Mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Marraskuussa talvikelillä kesärenkailla taiteilevalle autoilijalle voi mätkähtää sakkorangaistus.

 

Takaisin Jutut -sivulle