Roskienpoltto aiheutti maastopalon Ylivieskassa – pelastuslaitos muistuttaa sytyttäjän vastuusta

Roskien polttamisessa kannattaa olla huolellinen. Arkistokuva

Ylivieskassa Kankaantiellä syttyi maastopalo roskienpolton seurauksena maanantaina puoli viideltä iltapäivällä. Tulipalo syttyi, kun tynnyristä oli lentänyt kipinä maastoon ja sytyttänyt kuloheinän palamaan. Palo levisi nopeasti, eikä mökkiläiset saaneet paloa itse sammumaan. Pelastuslaitokselta hälytettiin pelastusjoukkue paikalle, mutta lopulta töihin tarvittiin vain yksi pelastusryhmä Ylivieskan paloasemalta. Tuli ei välittömästi uhannut rakennuksia, koska tuuli kävi poispäin taloista. Toisella tuulensuunnalla uhka olisi ollut ilmeinen. Maastoa paloi yhteensä noin 3 aaria.

Maastossa alkaa olla kuivaa kuloheinää, joka syttyy todella herkästi. Tässä tapauksessa huomiota herätti myös yllättävän kuiva metsänpohja, jossa palo eteni paikoin nopeasti. Pelastuslaitokselta muistutetaankin, että roskienpolton ja kulotuksen kanssa kannattaa olla nyt erittäin varovainen. Kun palo pääsee maastoon, on alkusammutuksella todella kiire. Pelkällä hosalla tai haravalla ei paloa enää hallita, kun se leviää riittävästi.

Pelastuslaitokselle tulee päivittäin useita avotuli-ilmoituksia kansalaisilta. Nyt teemana on ollut kulotus ja piharoskien poltto. Roskanpoltoissa on muistettava ensinnäkin, että se on taajama-alueella kiellettyä. Lisäksi sytyttäjän vastuusta halutaan muistuttaa.

”Ken tulen sytyttää, se vahingot maksaa”, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Takaisin Jutut -sivulle