Sairaalaan erikoiskahville

Pauligin Anneli Kettumäki (vas.) kävi opastamassa yrittäjä Maaret Rantasta ja kahvilatyöntekijä Lilja Kanasta erikoiskahvien saloihin.

 

Synnytysosaston lakkauttaminen on näkynyt myös Oulaskankaan kahvilassa.
Myynti on laskenut yli kymmenen prosenttia vuoden takaisesta ja yrittäjä Tomi Rantanen on huolissaan.
”Toiminta on nyt tappiollista ensimmäistä kertaa meidän historiassa. Toiminta on ollut viime vuoteen saakka kannattavaa ja se on tuonut työpaikkoja.”
Kahvila on työllistänyt muutamia henkilöitä.
”Meillä vakioasiakkaita, jotka kehuvat kahvilan tasoa. Ostimme juuri myös uuden sveitsiläisen kahvinkoneenkin, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaille hyvää laatua. Meiltä saa nyt hyvää erikoiskahviakin.”

Cafe de Maare on lanseerannut uuden sveitsiläisen koneen myötä myös nimikkokahvin.
Kahvin lisäksi kahvilasta saa leivonnaisia ja suolaisia makupaloja.
”Erikoisuutemme on ruisleipä kinkulla, kananmunalla ja juustolla, jota on myyty parhaimpina kuukausina jopa 500 kappaletta. Olenkin sanonut joskus, että se on Oulaisten suosituin pikaruoka. Se on kaiken hyvän lisäksi myös terveellinen ruoka.”

Rantanen on iloinen siitä, että sairaalan henkilökunta on ottanut kahvilan omakseen.
”He ovat uskollisia asiakkaitamme. Mitä useampi ihminen käyttää sairaalan kahvilaa, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on jatkaa myös tulevaisuudessa. Olen miettinyt myös toiminnan myymistä jollekin kiinnostuneelle. Sellainen yrittäjä, joka pitää kahvilaa ilman ulkopuolista työvoimaa, saa varmasti kahvilasta työlleen aivan hyvän palkan.”

Takaisin Jutut -sivulle