Seija Mäyrä tekee puhdasta jälkeä

Työ kuin työ, se onnistuu Seija Mäyrältä. Siivoamisesta on kuitenkin muotoutunut hänelle päätyö reilun 20 vuoden aikana.

 

Oulaisten seurakunnalla on työntekijöitä, jotka eivät ole niin paljon esillä, mutta joiden työpanosta ilman seurakunta ei tulisi toimeen. Yksi heistä on yli 20 vuotta seurakunnalla palvellut Seija Mäyrä. Hänen virallinen tittelinsä on siivooja-hautausmaatyöntekijä, mutta oikeasti hänen tehtäväkenttänsä on hyvin laaja.
”Työtehtäviä on ollut siivouksessa ja hautausmaalla ja joskus myös päiväkerhon puolella. Vähän milloin missäkin”, kertoo hymyillen Seija Mäyrä.
Siivous on kuitenkin pääasiallinen Seija Mäyrän työllistäjä. Siivottavia kohteita ovat niin seurakuntakoti kuin kirkkoherranvirastokin. Kesällä siivouskärryt siirtyvät myös hautausmaalle sekä kirkkoon.
”Kesällä teemme kirkossa suursiivouksen kesätyöntekijöiden kanssa. Tämä työ kestää yleensä pari kolme päivää”.

Näinä korona-aikoina juuri siivoukseen joudutaan käyttämään entistä enemmän huomiota. Seija Mäyräkin on joutunut puhdistamaan tiuhaan seurakuntakodin ovenkahvoja.
”Kerhoja on täällä joskus kaksikin samalle päivälle, ja silloin käyn aina kerhojen välissä siivoamassa”.
Nyt, kun kokoontumisrajoitukset ovat taas päällä, on Seija Mäyrällä jäänyt enemmän aikaa suursiivousten tekemiseen. Muun muassa päiväkerhon lukuisat lelut ovat päässeet kaipaamaansa kylpyyn.
Hyvää vaihtelua sisällä tapahtuvaan työskentelyyn tuovat kesän tehtävät hautausmaalla ja kirkossa.
”Kesäkuun alussa aloitamme aina kukkien istuttamisella. Nautin, kun pääsen ulkoilmaan töihin. Nuorten kanssa on mukava tehdä töitä ja he kysyvät aina, mitä voisivat tehdä seuraavaksi”.

Hyvää vastapainoa työlle Seija Mäyrä saa sauvakävelystä. Kun päivät joutuu olemaan sisätiloissa, on iltaisin pakko päästä haukkaamaan kunnolla raikasta happea.
”Tykkään myös kutomisesta. Sukkia ja kynsikkäitä tulee tehtyä paljon. Joskus innostun ompelemaan tilkkujakin”, paljastaa Seija Mäyrä.

Takaisin Jutut -sivulle