Seiskoilla erilainen koulupäivä

Elokuun lopulla Oulaisten yläkoulun uudet 7-luokat saivat viettää erilaisen koulupäivän, sillä jokainen luokka luokanvalvojansa kanssa pääsi vuorollaan Käpylän koulun ympäristöön viettämään oman luokkansa 7-päivää. Seurakunnan nuorisotyönohjaajat, kaupungin nuoriso-ohjaajat ja Oulaisten 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja suunnittelivat ja toteuttivat 7-päivät jokaiselle 7-luokalle, eli yhteensä viisi ryhmäytymispäivää.

Noin viiden tunnin mittainen tutustumis- ja ryhmäytymispäivä alkoi yhteisesti lipunnostolla, jonka jälkeen syötiin aamupalaa. Lipunnoston ja aamupalan jälkeen päivä piti sisällään luokkatovereihin tutustumista kahdessa eri tehtävässä, luokkana toimimista ja yhteen hiileen puhaltamista erilaisten tehtävien ja haasteiden avulla. Näissä tehtävissä luokkien piti yhteistuumin muun muassa laskea onkivapa maahan annettujen ohjeiden mukaisesti, rakentaa kuvasta katsoen silta pelkkien lautojen avulla sekä tehdä erilaisia kuvioita pitkällä narulla. Näiden aktiviteettien jälkeen syötiin lounasta.

Loppupuolella 7-päivää nämä harjoitellut ryhmätyötaidot ja luokan yhteishenki laitettiin koetukselle kahdessa ryhmätehtävässä, joista otettiin aikaa ja samalla kilpailtiin muita 7-luokkia vastaan. Ensimmäisessä ryhmätehtävässä luokkien piti kuljettaa palloa tietyllä tavalla ja toisessa kääntää numerolappuja annettujen ohjeiden mukaisesti. Herkullinen palkintokin oli luvassa nopeimmalle luokalle. Kun kaikki tehtävät ja haasteet oli luokkana suoritettu, oli luvassa pullakahvit ja sen jälkeen yhteinen lopetus lipunlaskuineen.

Päivän aikana myös me järjestäjät kerroimme kukin omista nuorten vapaa-ajan toiminnoistamme (muun muassa seurakunnan nuortentila Siukkis). Tällaiset luokkien omat päivät olivat myös kuraattorille, terveydenhoitajalle ja opinto-ohjaajalle hyvä paikka kertoa tärkeistä asioista liittyen koulun käyntiin. Uusien 7-luokkalaisten ryhmäytymispäiviä on Oulaisissa toteutettu nuorisotyönohjaajien toimesta jo noin 20 vuoden ajan. Luokkien ryhmätyötaidot ja yhteishenki ovat parantuneet jokaisella luokalla 7-päivän päätteeksi, osalla luokista on ollut todella huima kehitys. Toivonkin, että 7-päivistä saatu anti ryhmänhengen nostattamiseen ja yhteistyötaitoihin säilyy läpi koko yläkouluajan ja omaa luokkaa sekä luokanvalvojaa pidetään tärkeänä. Näitä 7-päiviä on mukava järjestää toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa, ja on ilo nähdä 7-luokkien ryhmähengen ja yhteistyötaitojen kehittyminen näiden päivien aikana. Samalla myös me järjestäjät pääsemme tapaamaan ja tutustumaan uusiin 7-luokkalaisiin.

Takaisin Jutut -sivulle