Senioripassin päälle lisämaksu

Eläkeläisten uimahallin käyttömaksuihin tuli korotus.

 

Oulaisten kaupunki muuttaa senioripassin etuja.
Jos asiakas hankkii nyt senioripassin, joutuu sen päälle maksamaan kahden euron kertakäyntimaksun.
Ne joilla on voimassaoleva senioripassi, saa käyttää uintioikeuttaan entiseen malliin niin kauan kuin passi on voimassa.

Uusi kahden euron kertakäyntimaksu astuu voimaan siinä vaiheessa, kun asiakas hankkii uuden senioripassin, eli voimassaolevan passiin etuudet pysyvät entisellään.
Uudesta hinnoittelusta päätti sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti toukokuun kokouksessaan.

Oulaisten kaupungin liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Sanna Mäyrä, kuinka monta senioripassia on tänä vuonna myyty?
”Vuoden alusta lähtien on myyty 168 kappaletta vuoden passia ja 40 kappaletta puolen vuoden passia.”

Millaista palautetta olette saaneet kahden euron lisämaksusta senioripassin omistajilta?
”Monenlaista pohdintaa on tullut aiheesta. Yleisesti voidaan sanoa, että passin kokonaishinnan nosto olisi ollut palautteen antaneen yleisön mielestä järkevämpää.”

Kuinka monta senioripassia on myyty sen jälkeen, kun muutoksista ilmoitettiin?
”Kaksi puolen vuoden passia on myyty (viime viikkoon mennessä).”

Kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola, voidaanko päätöstä perua?
”Päätöstä ei voida perua, mutta ainahan lautakunta voi tehdä uusia päätöksiä. Senioripassin käyttötapa on muuttunut etupassiksi, eli kun normaalihinta aikuisella on kuusi euroa käynti, eläkeläisellä neljä euroa ja senioripassilla saa lisäalennukset kaksi euroa, eli käyntikerran hinta on kaksi euroa. Jos henkilö käy kerran viikossa uimassa, säästö on noin kahdeksan euroa kuukaudessa ja 15 kerran jälkeen passi on maksanut itsensä takaisin. Ensi vuoden alussa senioripassilaisille on tulossa lisäetuisuuksia, kuten muun muassa liikunta- ja terveysneuvontaa, in-body-mittauksia sekä mahdollisesti omia kuntoiluvuoroja liikuntatiloihin.”
”Suurempi merkitys kyseisen hinnoittelupäätöksessä on lapsia ja nuoria koskevassa osiossa, jossa alle 18-vuotiaiden harjoitusvuorot liikuntasaleissa muuttuivat maksuttomiksi (vuorosta maksetaan vain 20 euron kirjaamismaksu) ja lasten sekä nuorten jäähallimaksujen 20 prosentin hinnan alennuksella.”

Takaisin Jutut -sivulle