Seppo Alilan palkintokaappiin täydennystä

Seppo Alila voitti 4-vuotiaan Piiskahännän Lumiansan kanssa perinteiset Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen järjestämät Kalakukkoajot.

 

50 vuotta ajokoirametsästystä harrastanut Seppo Alila voitti 4-vuotiaan Piiskahännän Lumiansan kanssa perinteiset Pohjois-Savon Ajokoirayhdistyksen järjestämät Kalakukkoajot. ”Ansan” lauantain kokeista saama 94,75 pistettä oli todella huippu suoritus, sillä toiseksi tulleen Ajotaituri Rositan pistesaalis näytti 83,83. Yhteispisteissä näiden koirien välinen ero oli lopulta 3,46 pistettä.
Seppo Alilan ja Ansan tie Kalakukkoajoihin sinetöityi aiemmin käytyjen piirimestaruuskilpailujen jälkeen, jossa Ansa sijoittui neljänneksi. Kolme parasta pääsivät mittelemään SM-kisapaikasta.
Seppo Alilan mukaan Savon reissu oli kaiken kaikkiaan hyvin antoisa, vaikka koemaastot poikkesivatkin paljon kotimaisemista.
”Mäkiä oli paljon ja metsät hirveän tiheää risukkoa. Ei se koiraa haitannut mutta minua kylläkin, kun piti koiraa lähteä ottamaan kiinni, niin lumet tippuivat niskaan”, Alila hymyilee.

Seppo Alila luonnehtii Ansaa yhdeksi parhaimmista ajokoirista, mitä hänellä on elämänsä aikana ollut. Sen luonne on hyvin rauhallinen ja ajossa se ei jätä leikkiä koskaan kesken. Ansalta puuttuu vielä yksi sulan maan ykköstila, jotta siitä tulee käyttövalio.
Vielä pentuna ajokoirasta ei tiedä, kuinka hyvä jäniskoira siitä tulee. Mutta Ansan kohdalla sukupuu näytti niin hyvältä, että odotukset olivat heti korkealla.
”Sen isä on voittanut SM-kisat vuonna 2016 ja emä on käyttövalio”, Alila kertoo.

Mikään koira ei menesty 4-5 tunnin ajosuorituksesta ilman hyvää pohjakuntoa. Seppo Alila on treenannut kesäisin koiriaan polkupyörällä juoksuttamalla. Ja kun syksy saapuu, pääsevät isäntä ja koira vihdoin metsälle oikeaan jäniksenajoon. Koska Alilan kotona on kaksi ajokoiraa, pitää kumpaakin muistaa käyttää metsällä yhtä paljon.
”Otan aina vuorotellen yhden koiran metsälle. Ne ovat oppineet siihen, eivätkä huuda toistensa perään. Kumpikin koira tietää, milloin oma vuoro on”, Alila sanoo.

Takaisin Jutut -sivulle