Siivouspalveluseteli helpottaa arkea

Oulaisten kaupunginvaltuusto on perustanut vuonna 2017 kehittämisrahaston, jonka pääomalle saatavaa tuottoa voidaan käyttää vanhusten ja näkövammaisten hyväksi. Rahaston osinkotuotot vuonna 2023 olivat 23 800 euroa, joka päätettiin jakaa näkövammaisten kerholle sekä palveluseteleinä jatkuvan kotihoidon palveluissa olevien ikäihmisten kotisiivoukseen.

Siivouspalvelusetelillä pyritään helpottamaan jatkuvan kotihoidon piirissä olevien ikäihmisten päivittäistä arkea ja tukemaan heidän hyvinvointiaan.
200 euron arvoisen siivouspalvelusetelin kotisiivoukseen sai yhteensä 65 oulaistelaista ikäihmistä, joista iäkkäin on 98-vuotias. Asiakas voi käyttää palvelusetelin joustavasti oman tarpeensa mukaan joko kerralla esimerkiksi juhannussiivoukseen tai jakaa useammalle siivouskerralle vuoden aikana. Yksi siivouspalvelusetelin saaneista on 85-vuotias Kerttu Rasinaho.
”Oli iloinen yllätys, kun kotihoito toi minulle palvelusetelihakemuksen kotisiivoukseen. Siivouspalvelu on todella tarpeellinen meille, jotka emme pysty enää tekemään kaikkea itse. Täytän elokuussa 86 vuotta, enkä pysty enää esimerkiksi kurkottamaan korkealle tai nostamaan raskaita tavaroita. Minä käytän palvelusetelin osissa, siivooja käy muutaman viikon välein”, Rasinaho kertoo.

Siivouspalvelusetelin tarjoaminen on yksi keinoista, joilla kaupunki voi tukea ikäihmisten mahdollisuuksia asua kotona pidempään turvallisesti ja mukavasti. Vanhusten ja näkövammaisten hyväksi perustetun kehittämisrahaston tuottoja jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sote-uudistuksen jälkeen. Tuottojen jakoa voidaan suunnitella tulevina vuosina tämän vuoden kokemusten perusteella.
”Apu on tervetullutta ja palveluseteli kotisiivoukseen on erittäin mieluinen, toimiva ja tarpeellinen, joten toivoisin jatkoa tulevina vuosina. Oulaisissa on hyvä olla ja elää, täällä vanhuksista pidetään huolta! Olen tyytyväinen ja kiitollinen, että olen saanut näin hyvän vanhuuden ja pystyn asumaan vielä kotona”, Kerttu Rasinaho kiittelee.

Takaisin Jutut -sivulle