Siunauksen saattelemana koulutielle

Tuomas Lindelä ja muut siunattavat ekaluokkalaiset saivat tunnelmallisesta tilaisuudesta mukaansa kortit ja heijastimet.

 

Kesäisenä sunnuntai-iltapäivänä Oulaisten kirkon pihamaalle kerääntyi paljon pieniä ekaluokkalaisia saattajineen. Mukana oli kummi, mummu, vanhemmat tai joku muu läheinen, tärkeä ihminen. Oulaisten seurakunta oli postittanut tilaisuuteen kutsut 93 tulevalle koululaiselle.
Siunattavat kävelivät kirkkoon sisään kulkueena tunnelmallisen urkumusiikin soidessa. Koska kirkon penkissä istuessa aika saattaa tulla helposti pitkäksi pienelle ihmiselle, niin tilaisuudesta oli tehty mahdollisimman kiva ja mukava. Päästiin esimerkiksi miettimään ja vastaamaan viittaamalla, mitä koulureppuun kannattaisi penaalin lisäksi pakata mukaan. Tärkeitä asioita olivat rakkaus, välittäminen, toisista huolehtiminen ja iloinen asenne.

Alttarille siunattavaksi mentiin turvavälit huomioiden yhdeksän lapsen ryhmissä. Jokainen sai kuulla oman nimensä ja sanat: ”Jeesus siunatkoon sinun koulutiesi ja koko elämäsi.” Tätä varmasti myös jokainen saattaja sydämestään toivoi pienelle saatettavalleen. Lauloimme kaksi tuttua lasten virttä, joista toiseen seurakunnan kerho-ohjaajat Ritva Pärkkä ja Päivi Yppärilä näyttivät laululeikin. Lopuksi tiedotettiin vielä syksyllä alkavista seurakunnan kerhoista. Koronatilannetta tietenkin seurataan ja kerhojen alkamisesta kerrotaan kouluilla ja lehdissä. Pois lähtiessään lapset saivat pienen lahjan. Lahjaan sisältyi enkelikortti ja heijastin.

Tuomas Lindelä oli lähtenyt käymään tilaisuudessa äidin ja isän kanssa. 6-vuotias Tuomas oli aloittamassa koulutaivalta reippain mielin. 7-vuotissynttäreitään hän viettää joulukuussa. Siunaustilaisuudesta jäi perheelle hyvä mieli.
”Aluksi vähän jännitti, että mahtuvatko kaikki kirkkoon koronajärjestelyjen takia. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja tilaisuus oli tunnelmaltaan hyvä”, kertoo fiiliksistään Oulaisten seurakuntapastori Leea Vahtera. Hän aloitti työt Oulaisten seurakunnassa helmikuussa ja pesti jatkuu vuoden ajan. Leean tehtävänä on olla erityisesti kasvatuksen pappi ja mukana lasten elämässä kastehetkestä rippikouluun asti. Tavallisten papin tehtävien lisäksi Leean työnkuvaan kuuluvat erityisesti kouluissa ja kerhoissa vierailemiset ja rippileirien pitäminen.

Takaisin Jutut -sivulle