Sivistys- ja kulttuurijohtaja: Juho Oksan koulun Pihapiirin kannanotossa asiavirheitä

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpolan mukaan Juho Oksan koulun Pihapiirin kirjoittamassa kannanotossa on asiavirheitä, jotka uutta päiväkotia suunnitteleva työryhmä haluaa oikaista. Arkistokuva

Juho Oksan koulun yhteyteen suunniteltu päiväkodin rakentamiseen liittyvä pihapiirin kannanotto sisältää selviä virheitä suunnitelmasta tai niihin ei ole haluttu edes pereyhtyä vaan on tehty olettamuksia. Sen johdosta haluamme korjata työryhmämme toimesta muutamaa kohtaa.

Juho Oksan koulun yhteyteen rakennettava päiväkoti tulisi omalle aidatulle alueelle. Aitauksen sisälle tulee päiväkodin oma leikkipiha heille sopivilla pihakalusteilla.

Päiväkotialue tulisi koulun ja pankkirakennuksen väliin siten, että tontin pohjoispuolelle nykyisen parkkipaikan ja lehtorilan paikalle tulisi saattoliikenne. Sen jälkeen itse päiväkoti ja päiväkodin eteläpuolella oma piha-alue nykyisen areenan paikalle.

Tontti rajautuu noin areenan kohdalle.

Areena siirrettäisiin pihalla muualle esimerkiksi nykyisen jääkiekkokaukalon paikalle. Jääkiekko kaukalo on kohta uusittava ja sen uusi paikka voisi olla nykyisen lukion ja koulun välinen parkkipaikka.

Tosiasiassa koulun oppilaiden piha-alue pienenee noin 2000 neliämetriä eli alle viidesosan ja koululle jää edelleen yli 4/5 osaa piha-alueesta käyttöön.

Henkilökunnan parkkipaikka voisi siirtyä Kaarikadun toiselle puolelle kaupungin tontille.

Päiväkotiin tulisi jakelukeittiö, jonne koulu valmistaa ruuan ja lapset ruokailevat päiväkodissaan.

Päiväkotiin tulee lisäksi oma 80 neliömetrin liikuntasali, mutta koulun musiikki- ja liikuntatiloja voitaisiin yhteistyössä hyödyntää.

Koulun teknisiä tiloja, tavaran vastaanottoa, henkilökunnan tiloja voitaisiin yhteiskäyttää, jolloin niitä ei tarvitse rakentaa päiväkotiin.

Hintalappu Juho Oksan koulun yhteyteen on noin 600 000 euroa halvempi kuin noin 50 metriä pohjoisemmaksi Kaarikadun pohjoispuolelle.

Ari Sarpola

Sivistys- ja kulttuurijohtaja

Takaisin Jutut -sivulle