Sivistysjohtaja Sarpola: Koulusulku jatkuu 13.4. jälkeenkin

Koulujen pihoilla näyttää tällä hetkellä autiolta. Vain pienimmät koululaiset saavat lähiopetusta. Arkistokuva.

 

Maamme kouluissa ei järjestetä tällä hetkellä lähiopetusta muille kuin 1-3-luokkien oppilaille. Hallituksen suunnalta on esitetty vahva suositus sille, että myös pienimmät koululaiset jäisivät etäopetukseen lisätartuntojen ehkäisemiseksi.
Oulaisten kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola kertoo, että Oulaisten kouluissa oli ilmoittautunut tällä viikolla lähiopetukseen noin 30 oppilasta. Hänen mukaansa etäopetus on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Vaikka tällä hetkellä suurimman vastuun oppilaiden päivittäisestä oppimisesta kantavat lasten vanhemmat, ei Sarpola usko, että tällä olisi vaikutuksia oppilaiden kevätlukukauden arviointituloksiin.
”Useille tilanne on uusi ja tämä aiheuttaa jonkin verran haasteita, mutta henkilökunta, oppilaat ja heidän vanhempansa ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä. Etäopetus on samanarvoista kuin normaali opetus eli se ei vaikuta päättötodistuksiin”, toteaa Ari Sarpola.

Ari Sarpolan mukaan Oulaisten kouluissa ei ole tavattu koronavirusta. Hän ei kuitenkaan usko, että koulut palaisivat takaisin normaaliin työjärjestykseen aivan lähiaikoina.
”Uskoisin, että koulujen sulkeminen jatkuu 13.4. jälkeen”, sanoo Ari Sarpola.

Takaisin Jutut -sivulle