Slaavilaiset herkut maistuivat

Jedun Oulaisten yksiköissä vietettiin viime viikolla Taste of Culture -päivää.

Jedun yksiköissä, Oulaistenkadulla ja Kosteenkadulla, vietettiin viime viikon torstaina Taste of Culture -päivää. Kokkiopiskelijat olivat valmistaneet slaavialaisia herkkuja maistiaisiksi, ja liiketalouden opiskelijoiden tehtävänä oli vastata tapahtuman kuvista, musiikista, rekvisiitasta ja markkinoinnista.
Kokeiksi opiskelevat Justiina Niskanen ja Elma Hämäläinen tarjoilivat maistiaisia liiketalouden yksikössä. Heidän mukaansa slaavilaisten leipomusten tekeminen ei ollut yhtään sen vaikeampaa kuin suomalaistenkaan kakkujen ja pullien leipominen.
”Tosi kivaa ja yksinkertaista oli niitä leipoa. Ensimmäisenä opintovuonna leivoimme paljon pullaa”, kertoi Justiina Niskanen.
Ravintola- ja catering-alan Justiina ja Elmiina olivat valinneet hyvin yksinkertaisesta syystä: he molemmat ovat tykänneet tehdä ruokaa ja leipoa pienestä tytöstä saakka.
Viereisessä pöydässä tapahtuman muuta rekvisiittaa esittelivät liiketalouden opiskelijat Pinja Jylänki ja Nuutti Aho. He totesivat tapahtuman suunnittelun olleen alussa aika työlästä kaiken muun opiskelun ohessa, mutta lopulta he selvisivät urakasta kunnialla maaliin. Yhteensä Taste of Culture -tapahtumaa oli toteuttamassa kuusi liiketalouden kolmannen vuoden opiskelijaa.Pinja Jylänki kertoi valinneensa liiketalouden opinnot kahden viikon tutustumisjakson jälkeen. Hän aikoo suunnata Jedun jälkeen suoraan työmaailmaan.
Nuutti Aholle liiketalouden valitseminen oli puolestaan helppo päätös alusta lähtien.
”Kun lukio ei napannut yhtään, oli tänne helppo tulla”, kertoi Nuutti Aho ja totesi samaan hengenvetoon jatkavansa ammattiopiston jälkeen jatko-opintoihin tavoitteena tulevaisuudessa johtajatehtävät jossakin yrityksessä.

Oppilas Oona Oksanen, liiketalouden opettaja Tiina Kiviranta, ravintola-, ja catering-alan opettajat Sari Hauhtonen ja Merja Kalliokoski.

Oulaisten yksiköissä järjestetty ruokatapahtuma oli osa yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistaminen ja kehittäminen -hanketta. Hankkeen tarkoituksena on opiskelijoiden vuorovaikutuksen edistäminen oman maan ruokakulttuuria esittelemällä.
Taste of Culture -tapahtuma järjestelyistä ovat vastanneet yleensä ulkomailta Jeduun tulleet opiskelijat, mutta koska Oulaisten yksiköissä ulkomaalaisia opiskelijoita on tällä hetkellä vähäinen määrä päiväopetuksessa, siirtyi tapahtuman toteuttaminen suomalaisopiskelijoiden harteille.
”Mukavaahan tällaisten tapahtumien järjestäminen on. Ei tarvitse pelkästään koneen ääressä istua”, totesi kolmannen vuoden merkonomiopiskelija Marja-Leena Lievonen.

Venäjältä kotoisin oleva kulitsa oli yksi esillä olevista herkuista.


Jedun Oulaisten yksikön koulutuspäällikkö Ritva Joki-Kolehmainen kierteli herkkupisteillä hymyssä suin. Hänen mukaansa opiskelijat olivat suoriutuneet tapahtuman järjestämisestä kiitettävällä arvosanalla.
”Tämä on opintojen alkuvaiheeseen todella mukava tapahtuma”, totesi Ritva Joki-Kolehmainen.
Jedun Oulaisten yksikössä tapahtumaa tulevina kuukausina paljon muutakin. Viikolla 42 on tulossa JeduSkills -ammattitaitokilpailut, ja kilpailutoiminta jatkuu helmikuussa Taitajasemifinaaleilla. Jedulaiset tekevät läheistä yhteistyötä lukion kanssa, ja tämän tuloksena on muun muassa yrittäjyyteen liittyvä tapahtuma lähiaikoina sekä oma liikuntailtapäivä. Yksi syksyn kohokohta on viikolla 47 toteutettava matka Euroopan parlamenttiin.
”3–4 vuotta sitten meiltä oli siellä viimeksi ryhmä vierailulla. Nyt tuli sitten uusi kutsu. Koko ajan tulee mukavia yllätyksiä arkeen ja isompiakin tapahtumia on suunnityteilla. Olemme päässeet oikein hyvin vauhtiin”, iloitsi Ritva Joki-Kolehmainen.

Taste of Culture -tapahtuman teemana oli slaavilaisuus kuten rekvisiitasta hyvin voi päätellä.
Takaisin Jutut -sivulle