Suomirokin ilosanomaa Juho Oksan koulussa

Suomirokkikoulu.fi -yhtye piti oulaistelaislapsille koulukonsertin maanantaina. Yhtyeessä soittavat basisti Kalle Ylitalo, laulaja Kimmo Numminen, rumpali Aapo Niininen ja kitaristi Esa Pottonen.

Juho Oksan koulun käytävillä kuuluu musiikkia. Tarkempi tiedustelu osoittaa äänen tulevan koulun liikuntasalista. Esitys on juuri päättymäisillään ja viimeisenä kappaleena ilmoille kajahtaa Haloo Helsingin hittibiisi. Koulun oppilaista koostuva yleisö antaa esiintyjille raikuvat aplodit. Konsertin jälkeen jää muutama oppilas pyytämään vielä muusikoilta nimikirjoituksia.

”Hyvältä näytti ja tänään oli hymyileviä ja innostuneita oppilaita tosi paljon”, iloitsee luokanopettaja Henna Hannula.

Mutta mistä maanantaiaamun konsertissa on oikein kyse? Lastenkulttuuriyhdistys Konserttikeskus ry:n järjestämästä musiikkitilaisuudesta, joita Oulaistenkin alueella on pidetty jo useana vuonna.

Tällä kertaa oppilaat saavat nauttia neljän muusikon muodostaman Suomirokkikoulu.fi -yhtyeen musisoinnista. Oppitunnin mittaisen vierailun aikana kuullaan näytteitä suomirokin värikkäästä historiasta ja nykypäivästä. Samalla kannustetaan nuoria oman musiikin tekemiseen ja bändissä soittamiseen.

Laulaja Kimmo Numminen kertoo Oulaisten ensimmäisten konserttien sujuneen erittäin hyvin. Siitä iso kiitos kuuluu innostuneelle yleisölle. Hänen mukaansa yksi Suomirokkikoulu.fi:n vahvuuksista on juuri tiivis kommunikointi yleisön kanssa.

”Koitamme osallistaa yleisöä mahdollisimman paljon ja pidämme sitä kautta mielenkiintoa yllä. Ja onhan se aina kiva fiilis, jos saa tartutettua soittamisen kipinän johonkin”, sanoo Kimmo Numminen.

”Soittaminen on helppo aloittaa, mutta vaikea lopettaa”, heittää rumpali Aapo Niininen hymy suunpielessä.

Suomirokkikoulu.fi on tehnyt keikkaa jo 10 vuotta. Toiminta on hyvin sesonkiluonteista ja yleensä pojat lähtevät kiertueelle yhdeksi tai kahdeksi viikoksi kerrallaan. Oulaisissa ja Pyhäjoella yhtye viihtyy nyt viisi päivää. Bändin jäsenten kasvoilta voi nähdä, kuinka innoissaan he ovat päässessään taas soittamaan liveyleisön eteen.

”Vuosi sitten teimme koronan takia yhden keikan. Sen jälkeen olemme tehneet videoita Konserttikeskuksen verkkosivuille. On mahtavaa, että nyt voi taas livekonsertteja tehdä”, sanoo Kimmo Numminen.

Poikien mukaan Suomirokkikoulu.fi:n päätehtävänä on suomirokin ilosanoman levittäminen.

”Kaikilla ei ole mahdollista lähteä kuuntelemaan esimerkiksi Popedaa Uros-areenalle Tampereelle. Mutta me voimme tuoda Popedan tänne keskelle koulupäivää”, Numminen toteaa.

Bändin jäsenistä kaikki ovat saaneet innoituksen musiikkiin juuri koulusta. Basisti Kalle Ylitalon mukaan he toimivat esimerkkinä siitä, miten musiikistakin voi tehdä itselleen ammatin. Kimmo Numminen kuitenkin muistuttaa, ettei kaikista tarvitse pakolla tulla ammattimuusikoita. Se voi olla vain harrastus.

”Musiikki on tutkitustikin hyvä harrastus. Pelkkä kuunteleminen tuo jo terveysvaikutuksia”.

Suomirokkikoulu.fi:n konsertista saa hyvän kuvan vierailemalla heidän verkkosivuillaan. YouTubessa pyörii bändin tekemä musiikkivideo, jossa se soittaa sata suomirokkibiisiä 10 minuutissa. Video löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=G_lz8-wUMk4&t=4s

Takaisin Jutut -sivulle