Syyttäjä vaatii ylilaskutusjutussa kolmen vuoden vankeusrangaistuksia

Oulaisten kaupunkiin kohdistuneen ylilaskutusjutun käsittely alkoi torstaiaamuna Ylivieskan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii kahdelle pääepäillylle, yrittäjälle ja Oulaisten kaupungin entiselle kiinteistöpäällikölle vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Yrittäjää syytetään törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen antamisesta. Kiinteistöpäällikköä syytetään törkeästä petoksesta, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Oulaisten kaupungin tekniselle johtajalla syyttäjä vaatii 20-40 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta. Tekninen johtaja on kiistänyt oikeudessa syyllisyyteensä tuottamukselliseen virkarikokseen.

Syytteen mukaan yrittäjä ja kiinteistöpäällikkö ovat, hankkiakseen itselleen ja toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä, saaneet erehdyttämällä Oulaisten kaupungin suorittamaan yrittäjälle määriltään ylisuuria ja osiltaan perusteettomia laskusuorituksia.

Yrittäjä ja kiinteistöpäällikkö ovat saaneet Oulaisten kaupungin suorittamaan perusteettomia maksueriä yritykselle ainakin reilun 1,5 miljoonan euron edestä. Yrittäjä on vuosien mittaan lahjonut kiinteistöpäällikköä reilulla 200 000 eurolla.

Jutun käsittely jatkuu huomenna.

Takaisin Jutut -sivulle