Takaisinsoittopalvelu ei hätäile

Paljon on elämä muuttunut siitä ajasta, kun ihmiset menivät naimisiin, saivat lapsia ja pojat pääsivät vielä 16 vuotta vanhempinakin kyykkyyn, varsinkin kysyessään, kelpaako sormus?
Paljon on elämä muuttunut niistä ajoista, jolloin tuomari Penttilä ja kumppanit laskivat vaalien jälkeen Oulaisten äänet ensimmäisenä koko läänissä.
Paljon on elämä muuttunut siitäkin ajasta, kun Oulaisten apteekkari piti pirskeitä kauppiksessa opiskelevalle nuorisolle.

En sano, onko elämä parempaa vai huonompaa nyt. Hauskempaa se ainakin oli ennen.
Nyt koko maa, hallitusta myöden, on huolissaan, kun lapsia ei synny tarpeeksi. Yleistä huolta herättää sekin, kun nykyään kansa ei mene naimisiin ja pian on susipareja enemmän kuin…
Jos naimisiin mennään niin nopeimmat eroavat kolmessa kuukaudessa. Mistäs niitä lapsia sitten ehtii tulemaan?
Oulaisistakaan ei taida enää löytyä laskutaidon mestaria. Jotain suurtalouteen liittyvää kyllä löytyy. Pohjois-Suomen suurimman aviisin toimitusjohtaja on Oulaisista. Hän on saanut laskutaidon avaimet kauppiksen entiseltä matematiikan opettajalta, veren perintönä.

Pirskeitäkään ei juuri pidetä. Toisten ilmojen edellä torilla jaetaan kaikille vain tavallista soppaa. Entisten juhlijoiden päivän puheenaihe on kolotus. Ajan hammas on syönyt lonkka- ja polvinivelet. Apua kipuihin ja muuhun tylsyyteen voi nykyisin hakea takaisinsoittopalvelusta. Soitiin kokeeksi kahden aikaan iltapäivällä ja vastausta luvattiin seuraavana päivänä yhdeksän-kymmenen tienoissa. Surkea homma!

Kaisa Hietala

Takaisin Jutut -sivulle