Talousarvio saa siunauksensa tänään

Tämän illan valtuustossa keskustellaan muun muassa ensi vuoden talousarviosta, joka on reilut 86 000 euroa ylijäämäinen.

 

Kaupunginvaltuusto saa tänä iltana eteensä esityksen Oulaisten kaupungin ensi vuoden talousarviosta. Budjetin ylijäämäksi on kirjattu 86 800 euroa. Vuosikate on 2,3 miljoonaa euroa ja se kattaa poistot. Kaupunki joutuu pitämään investoinnit jatkossa maltillisina, jotta talous saadaan pysymään kestävällä tasolla. Talousarviossa investointeja on 3,7 miljoonaa euroa ja valtion apua niihin on budjetoitu 233 900 euroa. Lainamääräksi arvioidaan ensi vuoden lopussa noin 33,7 miljoonaa euroa eli 4 541 euroa per asukas. Lainamäärä kasvaa Oulaisissa 310 760 eurolla.
Vuonna 2020 valtionosuuksia jaetaan noin 26 miljoonaa euroa ja verotuloja 26,8 miljoonaa euroa. Oulaisten kaupungin johdosta todetaan, että kokonaisuutena kaupungin talous on ollut tasapainossa pitkään, ja palvelut ovat hyvät. Tämän hetken haasteena on verotulojen sekä valtionosuuksien riittävyys peruspalveluiden kustannusten kattamiseen. Ikääntyvä väestö ja samalla lisääntyvä hoito- ja hoivapalvelujen tarve sekä väkiluvun samanaikainen lasku tuovat haasteensa.

Takaisin Jutut -sivulle