Tanssin kevätnäytös Oulaisten yläkoulun salissa

Jokihelmen opiston ja Oulaisten nuorisoseuran tanssiryhmät esiintyvät yleisölle sunnuntaina 15.5. kello 13 yläkoulun salissa. Viime vuonna nykytanssiryhmät toteuttivat kevätnäytökset videoesitysten muodossa koronatilanteen takia, joten tanssijat ovat innoissaan päästessään esiintymään taas yleisön eteen. Esitysten päätteeksi myös katsojien on mahdollista osallistua yleisöbologneesiin.

Jokihelmen opistolta on kevätnäytöksessä mukana neljä eri ryhmää: 4-6-vuotiaiden lastentanssi sekä 7-8-vuotiaiden nykytanssi 1, 9-12-vuotiaiden nykytanssi 2-3 ja 13-vuotiaiden tai vanhempien nykytanssi 4-5. Nykytanssiryhmät ovat osa Jokihelmen opiston taiteen perusopetusta.

”Meillä ei ole yhteistä teemaa, mutta lavalla nähdään meidän osaltamme muuan muassa kissoja ja keijukaisia, sekä teoksia niin hetkeen tarttumisesta kuin ikävästäkin,” kertoo Jokihelmen opiston tanssiryhmien ohjaaja Eeva Rohiola heidän esityksestään.

Oulaisten nuorisoseuralla on neljä kansantanssiryhmää: Pilkistys (alle kouluikäiset), Loiste (kouluikäiset), Sähikäiset (nuoret naiset) sekä Sarastus (aikuiset). Ryhmät harjoittelevat Soihtulassa viikoittain. Ryhmiä ohjaavat Hanna Siltala, Anna-Riina Yli-Hukka sekä Milja Vanninen. Ohjaajat arvostavat perinteistä kansantanssia ja sen liikekieltä, mutta yhtä lailla haluavat tehdä siitä hieman mielenkiintoisempaa ja tuoda lähemmäs nykypäivää. Tämä näkyy esimerkiksi teosten aiheina, musiikkivalintoina sekä koreografioituina tansseina.

Tanssin kevätnäytöksen kesto on noin yksi tunti, ja sitä ennen yleisön on mahdollista käydä ostamassa kahvia yläkoulun ruokalasta. Tapahtuman järjestää yhteistyössä Oulaisten nuorisoseura, Jokihelmen opisto ja Oulaisten kulttuuripalvelut.

Takaisin Jutut -sivulle