Tapahtumarikas lauantai

Pehmolelut saivat asianmukaista hoitoa nallesairaalassa.

 

Me2-, You2-, We2 -tapahtuma veti väkeä ympäri Oulaisten keskustaa.

Lauantaiaamu valkeni sateisena ja tapahtumanjärjestäjiä jännitti. Tulisiko paikalle ketään? Oliko uuden tapahtuman markkinointi tavoittanut oulaistelaiset ja innostuisiko yleisö paikalle? Karkottaisiko huono sää mahdolliset tulijat?
Pian nallesairaala täyttyi kuitenkin pienistä asiakkaista ja potilaista. Pehmoeläimet tutkittiin huolellisesti lähihoitajaopiskelijoitten toimesta. Pienet vaivat kuten nyrjähdykset hoidettiin paikan päällä ja reseptit sekä kotihoito-ohjeet annettiin mukaan. Apteekin osastolta nallet ja nuket saivat heille määrätyt lääkkeet. Potilaita oli välillä aivan jonoksi asti, mutta kaikki pääsivät kyllä hoitoon vuorollaan.

Kirjaston osastolla lapsille ja lapsenmielisille oli tarjolla pieni tehtävä. Runokorteista sai valita mieluisensa runon ja lukea sen ääneen pehmolelulle. Aikuiset auttoivat lapsia tarvittaessa runon valinnassa ja lukemisessa. Tehtävän suorittamisesta sai merkinnän riehapassiin ja kun merkintöjä eri pisteiltä oli tarpeeksi, pääsi valitsemaan itselleen mieluisen lelun.
Bergströmin kiinteistössä ja torilla järjestetty Me2, You2, We2 -tapahtuma keräsi paikalle runsaasti kaiken ikäisiä ihmisiä. Sari Lind Cafe Hilpasta oli varautunut päivään täydellä vitriinillä herkkuja. Loppupäivästä yrittäjä sai iloita yli odotusten sujuneesta kaupankäynnistä. Torille olisi myyjiä mahtunut enemmänkin, mutta ehkäpä tihkusateinen ilma ei oikein myyntitouhuihin houkutellut. Kaverikoirat kyllä viihtyivät rapsuteltavana torilla tyytyväisen näköisinä eikä Suvannon Teemun kaivurikaan ollut säästä moksiskaan.

 

Haapavedelle matkalla ollut karjalainen Folk-yhtye Gornitsa ehti tanssittaa oulaistelaisiakin.

 

Haapavedelle matkalla ollut karjalainen Folk-yhtye Gornitsa ehti Suomen vierailullaan piipahtaa myös Oulaisissa. Kansantanssiesityksiä pidettiin 222 -tapahtumassa sekä sisällä että ulkona. Kutsuttiinpa tanssiin mukaan katsojatkin. Ryhmän yhteyshenkilönä toimiva Suomi – Karjala -ystävyysseuran puheenjohtaja Jelena Barbashina kertoi, että harrastajista koostuvaa Gornitsa-yhtyettä oli aiemmin johtanut Viola Malmi. Petroskoista kotoisin oleva Malmi oli elämäntyönään tutkinut karjalaista kulttuuria ja tehnyt paljon yhteistyötä Suomen ja Karjalan välillä. Tanssi ja musiikki ovatkin erinomainen tapa viettää aikaa yhdessä, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan.

Paikalla ollut yleisö ihasteli paitsi mukavasti järjestettyä tapahtumaa myös Bergströmin kiinteistön yläkerrasta avautuvia mahtavia näköaloja. Kiinteistölle toivottiin käyttöä enemmänkin. Uusimpana tulokkaana talossa toimii nyt KoronaGalleria, joka on Väinölästä torin reunaan, katutasoon, muuttanut näyttelytila. Tällä hetkellä galleriassa on esillä Taina Otsamon ryijyjä. Näyttelyihin on entiseen tapaan vapaa pääsy.

Sonja Kukkola

Takaisin Jutut -sivulle