Tarjolla täsmäkoulutusta

Koulutuskuntayhtymän johtaja Keijo Makkonen puhui Oulaisissa tiistaiaamuna.

 

Yrittäjien on mahdollista saada yhä tarkemmin omiin tarpeisiinsa koulutettua henkilökuntaa.
Koulutuksen järjestäjän ja yrityksen välinen yhteistyö on entistä tärkeämmässä roolissa, kun opiskelijasta leivotaan alan ammattilaista.
Näin totesivat tiistaiaamun tapaamisessa sekä koulutuskeskus JEDU:n edustajat että yrittäjät.
JEDU:n listoilla on kaikkiaan 6000 opiskelijaa. Seitsemän kiinteän koulutuspaikkakunnan lisäksi JEDU järjestää opetusta myös muualla.
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Tarja Heikkonen kertoi, että työvoimalle on tarvetta tulevaisuudessa yhä enemmän.
”Työntekijäpula on olemassa. Yrittäjien ja kouluttajien kesken tarvitaan lisää yhteistyötä, jotta pienyrityksillä on tulevaisuudessa mahdollisuuksia kasvuun.”
Jokiedu Oy:n toimitusjohtaja Matti Peltola totesi, että tutkinnolla on edelleenkin iso merkitys.
”On aloja, joille ei pääse töihin ilman tutkintoa. Osaaminen on tärkeämpää kuin tutkintopaperi, mutta esimerkiksi maanrakennusalalla tietyille työmaille ei ole asiaa, jos ei ole vähintään perustutkintoa suoritettuna. Sähköpuolellahan tämä asian on selvyys.”

Oulaisten kaupungin elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari kertoi onnistuneesta yhteistyöstä koulutuksen järjestäjän ja yritysten kesken.
”JEDU on ollut avainasemassa viimeisten vuosien aikana siinä, että olemme saaneet tänne osaavaa työvoimaa. Ilman rekrykoulutusta työvoiman saanti tänne olisi ollut vaikeaa.”
Hän korosti sitä, että Pohjois-Pohjanmaan alueella on paljon työvoimaa, mutta osaamisesta on pulaa.
”Rekrykoulutus on oiva tapa saada yritykselle sopivaa työvoimaa. Työnantajat ovat olleet todella tyytyväisiä tähän malliin. Tätä vaihtoehtoa pitää tuoda yhä enemmän esille yrittäjien keskuuteen.”

Takaisin Jutut -sivulle