Terentjeffin perheen pyörittämälle Iso-Syötteelle maakunnallinen yrittäjäpalkinto

Koko perhe vuokraamossa (vasemmalta oikealle Mikko Terentjeff, Veinalotta Vesterinen; jorma Terentjeff, Lotta, Jukka ja Jaakko Jaurakkajärvi, Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja Tarja Terentjeff. Kuva: Hiihtokeskus Iso-Syöte

 

Oulaistelaislähtöisen Jorma Terentjeffin ja hänen vaimonsa Tarja Terentjeffin pyörittämä Hiihtokeskus Iso-Syöte on tämän vuoden maakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittaja.

Iso-Syöte juhlii tänä vuonna 40 vuotista taivaltaan, ja Terentjeffin perheen alaisuudessa yritys on ollut viimeiset 20 vuotta.

” Maakunnallinen yrittäjäpalkinnon saaja valikoitui tänä poikkeuksellisena vuotena Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen tekemän alkukarsinnan jälkeen yhdeksän loppukilpailussa mukana olleen yrittäjän joukosta avoimen äänestyksen perusteella. Loppukilpailussa mukana oli huikeita yrityksiä alueeltamme, joiden joukosta Hiihtokeskus Iso-Syöte sai äänestyksessä ykköspaikan”, sanoo Pohjois-Pohjamaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

”Tämä koronavuosi on todella haastanut meitä kaikkia yrittäjiä ja erityisesti matkailualan toimijoita. Olen erittäin iloinen, että palkinnon saa juuri tänä vuonna matkailualalla toimiva Hiihtokeskus Iso-Syöte Pudasjärveltä”, jatkaa Riikonen.

Yrittäjäpariskunta Jorma ja Tarja Terentjeffin vastuut ovat vuosien aikana jakautuneet selvästi omiin uomiinsa. Jorman tehtävänä on ollut yrityksen kehittäminen, tulevaisuuden suunnitelmat, sekä yrityksen talous ja rahoitus. Tarja puolestaan on vastannut vuosia tiiminsä kanssa käytännössä kaikista hiihtokeskuksen päivittäisistä asioista.

Tarjan ja Jorman lisäksi toiminnassa ovat olleet mukana jo toistakymmentä vuotta lapset Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja Mikko Terentjeff sekä miniä Veinalotta Vesterinen. Lähes kaikissa hiihtokeskuksen tehtävissä aikanaan harjoitelleet sisarukset kantavat nykyisin molemmat oman vastuualueensa keskuksen toiminnoissa. He ovat olleet vahvasti mukana kehittämässä Iso-Syötettä; sosionomiksi opiskellut Heidi on ollut vaikuttamassa erityisesti lapsille suunnattuihin palveluihin ja -rinteisiin. Urheilu- ja valmennuskoulutuksia omaava Mikko puolestaan on keskittynyt jo vuosien ajan Iso-Syötteen hiihtokoulun ja valmennuspuolen kehittämiseen. Lisäksi hänen vastuullaan on ollut temppuilijoille tarkoitettujen parkkirinteiden kehittäminen. Tämän pitkäjänteisen työn ansiosta Iso-Syötteellä on kilpailtu viime vuosina kansallisia kilpailuja, niiden joukossa myös lumilautailun ja freestylehiihdon Suomenmestaruus kilpailut.

Lue ensi keskiviikon SeutuMajakasta Jorma Terentjeffin kommentit palkinnosta ja tulevaisuuden suunnitelmista. 

Takaisin Jutut -sivulle