Terveys meni unelman edelle

 

Team Rynkeby-hyväntekeväisyyspyöräilijöiden Pariisin matka siirtyi koronan takia vuodella eteenpäin.

10 keltaisiin pyöräilyasuihin sonnustautunutta pyöräilijää on kokoontunut lauantaiaamuna Rakennusliike Sorvoja Oy:n pihalle. Kyse on Team Rynkeby – God Morgon Oulun joukkueesta, joka suuntaa kohta Oulaisista noin 135 kilometrin pituiselle pyörälenkille.

Yksi ryhmän oulaistelaisista osallistujista, Hannu Jussi-Pekka kertoo, että yleensä pyöräilytapahtumat on järjestetty Oulun suunnalla, mutta koska tänä vuonna joukkueeseen kuuluu useampi oulaistelainen pyöräilijä, päätettiin tapahtuma pitää tällä kertaa Oulaisissa. Lisäksi moni paikallinen yritys on lähtenyt tukemaan tätä hyväntekeväisyysprojektia, jossa kerätään varoja vakavasti sairaiden lasten, nuorten ja heidän perheiden tukemiseksi.
Kun 135 kilometrin urakka on ohitse, on tunnelma ryhmässä väsynyt mutta onnellinen.
”Pyöräretki sujui hyvin ja säähän oli mitä mainioin: ei liian kuuma, mutta ei liian kylmäkään. Pikkaisen puhalsi vastatuuli Pyhäjoella Yppäriä päin pyöräillessä”, kertoo Hannu Jussi-Pekka.

Tämän kesän piti olla ainutkertainen Hannu Jussi-Pekalle ja muille ensimmäistä kertaa Suomen Team Rynkeby-joukkueissa mukana oleville pyöräilijöille. Päämääränä oli nimittäin heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin. Tämä unelma alkoi kuitenkin haihtua koronavirusepidemian vallatessa maailmaa.
Vielä keväällä Team Rynkeby – God Morgon Oulun joukkueen jäsenet elättelivät pieniä toiveita siitä, että matka Pariisiin voisi onnistua. Rajoitusten takia isommissa ryhmissä harjoittelu piti vaihtaa pienryhmätoiminnaksi.
Kun rajoitukset vihdoin höllenivät, päästiin harjoitteleman jo kunnollista ryhmäajoa. Mutta sitten korviin kantautui melko odotettu tieto: vuoden 2020 Pariisin pyöräily siirretään vuodelle eteenpäin.
”Totta kai se tieto kirpaisi, ei sitä voi kieltää. Mutta kyllähän terveys pitää aina laittaa kaiken muun edelle. Kun maailman tilanteen tietää, niin aika hankala reissuhan siitä olisi tullut”, järkeilee Hannu Jussi-Pekka muutamia viikkoja myöhemmin.

Nyt katseet on jo suunnattu ensi heinäkuuta kohti. Uusi kausi starttaa virallisesti lokakuun 1. päivä. Ne pyöräilijät, jotka ovat olleet mukana tänä vuonna Team Rynkeby-joukkueissa, ovat etuoikeutettuja osallistumaan ensi vuoden tapahtumaan.
Hannu Jussi-Pekka kuitenkin kertoo, että ensi kauden joukkueeseen otetaan tätä vuotta enemmän pyöräilijöitä, joten asiasta kiinnostuneiden kannattaa pitää kiirettä. Hakuaika joukkueeseen päättyy 23.8.
Team Rynkeby-joukkueeseen otetaan pyöräilijöitä kaikista ammattikunnista ja kaikenlaisella kuntopohjalla.
Tarkoituksena on kohottaa omaa pyöräilykuntoa kauden aikana itse tehdyllä treeniohjelmalla. Esimerkiksi Hannu Jussi-Pekan kohdalla syys- ja talviharjoittelu koostuu muun muassa spinningistä ja sauvakävelystä.
”Pyöräily vaatii ihan erilaisia lihaksia ja tietenkin sen, että takapuoli tottuu siihen touhuun. Itse olen harrastanut muutenkin urheilua, joten lähtökohta oli ihan hyvä”.

Vaikka päämäärä, eli 1200 kilometrin pyöräily Pariisiin jäi tältä vuodelta väliin, tunnustaa Hannu Jussi-Pekka, että hänestä on tullut vuoden aikana todellinen pyöräilyn ystävä.
”Himopyöräilijä en ole koskaan ollut ja maantiepyöräily oli minulle täysin uusi kokemus. Mutta täytyy myöntää, että olen pikkaisen hurahtanut tuohon lajiin. Pyörien tekniikka on tänä päivänä niin huikeaa, että mielelläänhän niillä ajelee”, kehuu Hannu Jussi-Pekka.

Takaisin Jutut -sivulle